ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς και σε ποιους θα δοθεί φέτος το ΕΚΑΣ

Πώς και σε ποιους θα δοθεί φέτος το ΕΚΑΣ

“Παγωμένο” θα μείνει και φέτος το ύψος του επιδόματος ΕΚΑΣ, ενώ παράλληλα θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν πέρυσι.

Τα όρια και το ύψος του επιδόματος, που ισχύουν από το 2011 -εισοδηματικά κριτήρια – διατηρούνται και φέτος. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει και το real:

1) Για συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα και μέχρι επτά χιλιάδες επτακόσια δεκαπέντε ευρώ και εξήντα πέντε λεπτά (7.715,65 ευρώ), καταβάλλεται επίδομα ύψους διακοσίων τριάντα ευρώ (230,00 ευρώ) κατά μήνα.

2) Για συνολικά ποσά εισοδήματος από επτά χιλιάδες επτακόσια δεκαπέντε ευρώ και εξήντα έξι (7.715,66 ευρώ) μέχρι του ποσού των οκτώ χιλιάδων τετρακοσίων εβδομήντα δύο ευρώ και εννέα λεπτών (8.472,09 ευρώ), καταβάλλεται ποσό μηνιαίου επιδόματος (Ε.Κ.Α.Σ.) σύμφωνα με τα παρακάτω:

  • Από 7.715,66 μέχρι 8.018,26 ευρώ, ποσό 172,50 ευρώ
  • Από 8.018,27 μέχρι 8.219,93 ευρώ, ποσό 115,00 ευρώ
  • Από 8.219,94 μέχρι 8.472,09 ευρώ, 57,50 ευρώ

Επίσης προβλέπεται ποσό Ε.Κ.Α.Σ. 30,00 ευρώ εφόσον πληρούνται αθροιστικά τα εξής κριτήρια:

  • Ποσό εισοδήματος από 8.472,10 μέχρι 9.200,00 ευρώ
  • Συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.884,11 ευρώ
  • Συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 13.500,00 ευρώ

Για το πότε και πως θα καταβληθεί φέτος το επίδομα ΕΚΑΣ στους δικαιούχους, σε εφαρμογή της υπουργικής απόφασης, αναμένεται να εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.