ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Fund Managers’ Awards αρωγός στην ανάπτυξη των αμοιβαίων κεφαλαίων

Στην Ελλάδα τα 12 δισεκατομμύρια χαρτοφυλάκιο Α/Κ, δεν ξεπερνούν το 6% του εθνικού ΑΕΠ

Fund Managers’ Awards αρωγός στην ανάπτυξη των αμοιβαίων κεφαλαίων

Τα αμοιβαία κεφάλαια ήταν και είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο επενδυτικό εργαλείο στον κόσμο, καθώς επιτρέπουν σε όλους τους επενδυτές, ανεξάρτητα από το μεγέθους τους, να προσεγγίσουν και να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε αγορά επιθυμούν, με τη μέγιστη θεσμική προστασία, τη μεγαλύτερη δυνατή διασπορά κινδύνου και με την αρωγή των καλύτερων και πιο έμπειρων επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Τα ΑΚ έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα λόγω της ευελιξίας τους. Είναι πράγματι ελκυστικό για τον επενδυτή να μπορεί με τόση ευκολία να επενδύει σε διαφορετικά νομίσματα ή χρηματοοικονομικά προϊόντα (ομόλογα, μετοχές, παράγωγα) διαφορετικών οικονομίων, χωρών αναπτυγμένων ή αναδυομένων, σε πράσινη ενέργεια κ.α.. με μικρό κεφάλαιο (από €1.000).

Η παγκόσμια αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων με συνολικό ενεργητικό ανώτερο των 60 τρισεκατομμύριων ευρώ, ξεπερνά το 60% του παγκόσμιου ΑΕΠ, με την ευρωπαϊκή αγορά να αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο (1/3) αυτών! Στην Ελλάδα τα 12 δισεκατομμύρια χαρτοφυλάκιο Α/Κ, δεν ξεπερνούν το 6% του εθνικού ΑΕΠ.

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας! Η συνεχής βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για την διασφάλιση και την εξασφάλιση των επενδυτών, η ραγδαία ανάπτυξη των επαγγελματικών και συνταξιοδοτικών ταμείων, ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης να γίνουν επενδύσεις μέσω της Επικουρικής Ασφάλισης, ο αυξανόμενος επαγγελματισμός και η εμπειρία των Ελλήνων διαχειριστών συμβάλουν σε μια γοργή και υγιή ανάπτυξη!

Ο θεσμός των βραβείων Fund Managers’ Awards που απονέμει κάθε χρόνο η Πανελλήνια Ένωση Μεριδιούχων Αμοιβαίων Κεφαλαίων & Ομολόγων (ΠΕΜΑΚΟ) είναι ο καλύτερος τρόπος επιβράβευσης αυτής της ανάπτυξης!

Τα Fund Managers’ Awards βασίζονται στα δημοσιευμένα στοιχεία απόδοσης για όλες τις κατηγορίες Αμοιβαίων Κεφαλαίων, ενός και τριών ετών. Βραβεύουν δηλαδή τους διαχειριστές και τις ομάδες διαχείρισης που πετύχαν τις καλύτερες αποδόσεις στην χρόνια που πέρασε, αλλά και αυτούς που επιδεικνύουν σημαντική διαχρονικότητα στις αποδόσεις τους!

Τα βραβεία εξυπηρετούν την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Επίσης, προσωποποιούν τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πετυχημένους διαχειριστές και επιβεβαιώνουν σε ετήσια βάση τη διαχειριστική επάρκεια.

Η GMM Global Money Managers – η πρώτη εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων ΟΣΕΚΑ της Κύπρου – στηρίζει από την  πρώτη στιγμή των θεσμό των βραβείων Fund Managers’ Awards καθώς καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα στον κλάδο, βοηθά στην διάδοση των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, προτάσσοντας πάντα το συμφέρον και την ασφάλεια του επενδυτή!

Ως Εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων η GMM, πέρα από ΟΣΕΚΑ, διαχειρίζεται και μια πλειάδα Εναλλακτικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων που στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην πραγματική οικονομία, την πράσινή ενέργεια και την κυκλική οικονομία,  την βιώσιμη ανάπτυξη, την εταιρική κοινωνική ευθύνη και εταιρική υπευθυνότητα και την βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή!

Το Global Green Energy Fund επενδύει απευθείας σε υδροηλεκτρικά έργα, προσφέροντας υψηλές σταθερές αποδόσεις στους επενδυτές.

Το Real Value Fund επενδύει σε επιχειρηματικές ιδέες της πραγματικής οικονομίας, όπως σε μονάδες βιοαερίου, στην αναβίωση του ελληνικού ελαιώνα και την παραγωγή ελιάς και ελαιόλαδου, στην αναπαλαίωση και τουριστική ανάπτυξη παραδοσιακών οικισμών του Πηλίου και στην ελληνική γαστρονομία όπως αυτή παρουσιάζεται σε Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ευχή κι ελπίδα μας λοιπόν είναι η ανάπτυξη και η διάδοση των Fund Managers’ Awards, έτσι ώστε και αυτές οι καινοτόμες προσπάθειες να μπορούν να βραβευτούν και να λάβουν την αναγνώριση που τους αξίζει!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.