ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εικόνα από την Ελλάδα 2023: Κλειδώνουν ακόμη και το βρεφικό γάλα στα Τρίκαλα – Καταστράφηκε η οικονομία της Θεσσαλίας

Υπολογίζεται ότι το κόστος για το κολατσιό ενός εργαζόμενου τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί περισσότερο από 60%

Εικόνα από την Ελλάδα 2023: Κλειδώνουν ακόμη και το βρεφικό γάλα στα Τρίκαλα – Καταστράφηκε η οικονομία της Θεσσαλίας

Εικόνες που μας θυμίζουν ταινίες επιστημονικές φαντασίας έρχονται από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, τα οποία επλήγησαν από τις πλημμύρες, λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων. 

Την ώρα που ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ζητά… την ψήφο των πολιτών γιατί «έκανε τη Θεσσαλία πρώτη στον κόσμο» οι πολίτες βιώνουν πολύ δύσκολες στιγμές, καθώς πολλοί απ’ αυτούς έχουν αναγκαστεί να αφήσουν τα σπίτια τους και να γίνουν πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους τη χώρα.

Και σαν να μην φτάνει όλο αυτό η ακρίβεια συνεχίζει να «μαστίζει» τη χώρα μας, με τις τιμές να έχουν αυξηθεί κατά αρκετές ποσοστιαίες μονάδες. Χαρακτηριστικό είναι ότι το κόστος για το κολατσιό ενός εργαζόμενου τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί περισσότερο από 60%.

Την ίδια ώρα, πρωτοφανής εικόνες με αντικλεπτικά σε βασικά είδη διατροφής και βρεφικά γάλατα, καταγράφηκαν σε σούπερ μάρκετ περιοχής που πλημμύρισε πρόσφατα στα Τρίκαλα, όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, καθώς έχουν χάσει… τα πάντα. Δεν έχουν πλέον καλλιεργήσιμη γη, δεν έχουν τα απαραίτητα εργαλεία ενώ η αυξανόμενη ακρίβεια «χτυπά» και τους ίδιους.

Όπως λένε, ο μεγάλος φόβος είναι ότι οι επιπτώσεις από τις πλημμύρες θα είναι ένα ασταμάτητο «τσουνάμι» ακρίβειας, το οποίο θα τους βρει εκ νέου απροστάτευτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.