ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Οφειλές στον ΕΦΚΑ: Τα τέσσερα σενάρια που εξετάζει το υπ.Οικονομικών για την είσπραξή τους

Ξεπέρασαν τα 47,5 δισ. ευρώ οι οφειλές

Οφειλές στον ΕΦΚΑ: Τα τέσσερα σενάρια που εξετάζει το υπ.Οικονομικών για την είσπραξή τους

Το υπουργείο Οικονομικών, την ώρα που οι οφειλές στον ΕΦΚΑ ξεπέρασαν τα 47,5 δισ. ευρώ, εξετάζει να κάνει αλλαγές στον τρόπο είσπραξής τους.

Σύμφωνα με την «Απογευματινή», τα σενάρια που εξετάζονται από το οικονομικό επιτελείο είναι τα ακόλουθα:

1. Επανένταξη στις 12 ή 24 δόσεις για όσους τις έχουν χάσει, πληρώνοντας τις εκκρεμείς δόσεις.

2. Διευκόλυνση για όσους είχαν ενταχθεί και έχασαν τις πολλές δόσεις (των 120 ή των 72), με ένα νέο πλαίσιο με 36 δόσεις.

3. Για να μπει κάποιος σε ρύθμιση, δεν πρέπει να έχει άλλες ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές προς τον ΕΦΚΑ.

4. Δημιουργία ενιαίας καρτέλας οφειλών για εργοδότες, επαγγελματίες και αγρότες, έτσι ώστε τα διάσπαρτα σήμερα χρέη σε επιμέρους μητρώα οφειλετών να ενοποιηθούν για να υπάρχει καλύτερη εικόνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται τέλος πως το σύνολο των οφειλών προς τον ΕΦΚΑ ανέρχεται στα 47,5 δισ. ευρώ, ενώ οι οφειλέτες που πληρώνουν κανονικά στις ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων είναι 32.462.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.