ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Οι φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι αύριο

Όσα πρέπει να ξέρουν οι φορολογούμενοι

Οι φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι αύριο

Οι φορολογούμενοι, θα πρέπει να βάλουν «βαθιά» το χέρι στην τσέπη μέχρι αύριο Παρασκευή (29/12), καθώς είναι η τελευταία ημέρα για αρκετές φορολογικές υποχρεώσεις.

Υποχρεωτικά για όποιον δεν θέλει να επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις, μέχρι αύριο Παρασκευή 29/12, πρέπει να πληρωθούν:

  • η 6η δόση του φόρου εισοδήματος
  • η 8η δόση του ΕΝΦΙΑ
  • ρυθμίσεις οφειλών που αφορούν τους φορολογούμενους που πληρώνουν υποχρεώσεις προς την ΑΑΔΕ σε δόσεις (είτε με την πάγια ρύθμιση είτε με τις 120 δόσεις ή άλλο σχήμα)
  • όσοι έχουν ρυθμίσεις δεν πρέπει να αμελήσουν να πληρώσουν την δόση Δεκεμβρίου

Παραλλήλως, οι φορολογούμενοι δεν θα πρέπει να ξεχάσουν πως θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε οι δαπάνες τους με πλαστικό χρήμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου να καλύπτουν το 30% του εισοδήματός του.

Ιδιαίτερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που θα έχουν τεκμαρτό εισόδημα από το 2024, θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή ώστε να καλύψουν το 30% του τεκμαρτού εισοδήματος (10.920€) με δαπάνες με πλαστικό χρήμα.

Δηλαδή πρέπει να έχουν τουλάχιστον 3.276€ σε δαπάνες με πλαστικό χρήμα ώστε να μην επιβαρυνθούν με διπλό φόρο: πέναλτι 22% για την έλλειψη αρκετών δαπανών σε πλαστικό χρήμα και έξτρα φόρο από το τεκμαρτό εισόδημα (που ούτως ή άλλως θα έχουν).

Έως αύριο, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν από μη μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και οι εισφορές του ΕΦΚΑ Νοεμβρίου, εκτός αν δοθεί ολιγοήμερη παράταση της τελευταίας στιγμής (όπως έγινε πέρσι).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά στην επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για το 2024, αυτή μπορεί να γίνει έως τις 31/1/ 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.