ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τέλος οι παρατάσεις για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας – «Έρχονται» τα κλιμακωτά πρόστιμα από το 2025

Όσο πιο νωρίς γίνει η εξόφληση της οφειλής μετά τη λήξη της προθεσμίας τόσο μικρότερο θα είναι το πρόστιμο

Τέλος οι παρατάσεις για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας – «Έρχονται» τα κλιμακωτά πρόστιμα από το 2025

Από το 2025, τα πρόστιμα για τη μη εμπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων, αναμένεται να είναι κλιμακωτά, ενώ παράλληλα μπαίνει τέλος και στις γνωστές χρονικές παρατάσεις που δίνονταν.

Στόχος είναι να μην διπλασιαστούν τα οφειλόμενα ποσά τελών από την πρώτη κιόλας μέρα καθυστέρησης της καταβολής τους, με την προσθήκη προστίμου ίσου με το 100% των τελών, όπως γίνεται σήμερα, αλλά η προσαύξηση των τελών λόγω καθυστέρησης να κλιμακώνεται ανάλογα με τον χρόνο που περνά μετά τη λήξη της προθεσμίας καταβολής και να φθάνει στο επίπεδο του 100% μετά από τρεις μήνες καθυστέρησης.

Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε αλλαγές στα πρόστιμα που επιβαρύνουν όσους καθυστερούν την εξόφληση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, από το 2025 μπαίνει τέλος στις παρατάσεις για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και θα επιβάλλεται κλιμακωτό πρόστιμο ανάλογα με το χρόνο εξόφλησης των τελών.

Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο νωρίς γίνει η εξόφληση της οφειλής μετά τη λήξη της προθεσμίας τόσο μικρότερο θα είναι το πρόστιμο που θα καλούνται να πληρώσουν οι κάτοχοι των οχημάτων.

Σήμερα επιβάλλεται οριζόντιο πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο της αξίας των ετήσιων τελών ανεξάρτητα από τη διάρκεια καθυστέρησης της πληρωμής ακόμα και αν αυτή είναι μια ημέρα μετά την εκπνοή της καταληκτικής ημερομηνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήδη, η ειδική ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί στο υπουργεί Οικονομικών εξετάζει τις αλλαγές στο χρηματικό πρόστιμο για την εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.