ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο πυρηνικός σταθμός στο «Μπουσέρ» του Ιράν θα λειτουργήσει με το 100% της ισχύς του

Ο πυρηνικός σταθμός στο «Μπουσέρ» του Ιράν θα λειτουργήσει με το 100% της ισχύς του

Σχεδιάζεται να φθάσει το 100 % της ισχύος του σε σύντομο χρόνο ο ατομικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «Μπουσέρ» στο Ιράν.

Αυτό ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας Atomstroyexport, που είναι ο γενικός ανάδοχος του έργου της κατασκευής του σταθμού. Η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού «Μπουσέρ» στις ακτές του Περσικού κόλπου είχε ξεκινήσει τη δεκαετία του 1970 από διεθνή κοινοπραξία με επικεφαλής τη γερμανική Siemens. Ωστόσο εν συνεχεία η εταιρεία ακύρωσε το συμβόλαιό της με το Ιράν για πολιτικούς λόγους. Το 1992 Ρωσία και Ιράν συμφώνησαν να ολοκληρώσουν την κατασκευή της πρώτης μονάδας του «Μπουσέρ», στην οποία τοποθετήθηκε ρωσικός αντιδραστήρας. Η ισχύς του σταθμού είναι 1000 Μεγαβάτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.