ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Ενεργειακή κρίση: Η Μολδαβία χρειάζεται 1,1 δισ. ευρώ για να περάσει τον χειμώνα

Η Δημοκρατία της Μολδαβίας ψάχνει να βρει εναλλακτικές πηγές εφοδιασμού

Ενεργειακή κρίση: Η Μολδαβία χρειάζεται 1,1 δισ. ευρώ για να περάσει τον χειμώνα

Η Δημοκρατία της Μολδαβίας, εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα εφοδιασμού με ρωσικό φυσικό αέριο αλλά και με την ηλεκτρική ενέργεια από την Ουκρανία.

Για αυτό το λόγο χρειάζεται επιπλέον 1,1 δισ. ευρώ για να καλύψει το ενεργειακό κόστος αυτό το χειμώνα, δήλωσε την Παρασκευή (11/11) ο επικεφαλής της Μολδαβικής διπλωματίας, Nicu Popescu.

“Η κατάστασή μας είναι πολύ, πολύ δύσκολη”, δήλωσε ο Nicu Popescu στο Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού.

«Η χώρα μας απειλείται στρατιωτικά, ενεργειακά και οικονομικά», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η Δημοκρατία της Μολδαβίας ψάχνει να βρει εναλλακτικές πηγές εφοδιασμού.

Η Μολδαβία αντιμετωπίζει δυσκολίες εφοδιασμού εδώ και αρκετές εβδομάδες, καθώς οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου – από τις οποίες εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου – έχουν μειωθεί σημαντικά και δεν λαμβάνει πλέον ηλεκτρική ενέργεια από την Ουκρανία μετά τα πρόσφατα χτυπήματα της Ρωσίας κατά των υποδομών ενέργειας.

«Η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο περίπλοκη αυτόν τον χειμώνα, αλλά θα συνεχίσουμε να το διαχειριζόμαστε», τόνισε ο Nicu Popescu. Διευκρίνισε ότι 1,1 δισ. ευρώ είναι μια εκτίμηση από τις 11 Νοεμβρίου και καλύπτει τους χειμερινούς μήνες έως τον Απρίλιο.

Το ποσό θα μπορούσε να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας από το Κισινάου υπολογίζει σε νέα βοήθεια που θα ζητήσει κατά τη διάρκεια ενός νέου συνεδρίου υποστήριξης που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 21 Νοεμβρίου.

Τον Απρίλιο και τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν δύο παρόμοιες συναντήσεις διεθνών χορηγών, οι οποίες επέτρεψαν την είσπραξη περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.