ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Ενεργειακή κρίση: Οι Γερμανοί «στοκάρουν» θερμαντικά σώματα για «να βγάλουν» το χειμώνα

Η αύξηση της ζήτησης είναι κατακόρυφη

Ενεργειακή κρίση: Οι Γερμανοί «στοκάρουν» θερμαντικά σώματα για «να βγάλουν» το χειμώνα

Κατακόρυφη είναι η αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα στη Γερμανία, ως αποτέλεσμα του φόβου για ελλείψεις φυσικού αερίου ή ακόμα και διακοπές στην παροχή ενέργειας, με την ενεργειακή κρίση – αποτέλεσμα των κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία – να έχει «χτυπήσει» αλύπητα την Ευρώπη.

Από τις αρχές του 2022 έχουν πουληθεί 958.000 ηλεκτρικοί θερμαντήρες στη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε στη DW η γερμανική εταιρεία έρευνας αγοράς GfK.

Αυτό σημαίνει ότι ο όγκος των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά αυξήθηκε κατά 76% το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2021.

Την ίδια ώρα, η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών θερμαντήρων δημιουργεί φόβους για υπερφόρτωση του ηλεκτρικού δικτύου.

Απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση της DW η Γερμανική Ομοσπονδιακή Ένωση Διαχείρισης Ενέργειας και Νερού (BDEW) σημείωσε ότι οι θερμαντήρες «ενδέχεται να υπερφορτώσουν το ηλεκτρικό δίκτυο, όταν πολλά νοικοκυριά σε μια περιοχή ανάψουν ταυτόχρονα τα ηλεκτρικά σώματα ένα κρύο χειμερινό απόγευμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ένωση σε περίπτωση ελλείψεων ενέργειας παρά τα προληπτικά μέτρα, τότε τα νοικοκυριά έχουν πάντα προτεραιότητα στην παροχή φυσικού αερίου, ενώ μόνο νοσοκομεία, αστυνομία και πυροσβεστική έχουν το ίδιο κατοχυρωμένο από το νόμο προνόμιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.