ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έρχεται το πρώτο αρκτικό κύμα ψύχους στην Ευρώπη – Οι διαχειριστές δικτύων εξετάζουν την επιβολή δελτίου στο ρεύμα

Η πρώτη δοκιμασία για τους Ευρωπαίους!

Έρχεται το πρώτο αρκτικό κύμα ψύχους στην Ευρώπη – Οι διαχειριστές δικτύων εξετάζουν την επιβολή δελτίου στο ρεύμα

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να σαρώσει τη δυτική Ευρώπη ένα αρκτικό κύμα ψύχους, κάτι που θα αποτελέσει το πρώτο κρας τεστ για τις αντοχές των Ευρωπαίων στο κρύο.

Ήδη οι διαχειριστές δικτύων ενέργειας στις ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν πως θα επιβάλλουν δελτίο στο ηλεκτρικό ρεύμα όπως αναφέρει το «Bloomberg».

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία στο Λονδίνο θα υποχωρήσει κατά 5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τον μέσο όρο. Στη Φρανκφούρτη η θερμοκρασία θα πέσει στους 3,5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα συνήθη επίπεδα στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ τμήματα της Γαλλίας και της Ισπανίας θα αντιμετωπίσουν επίσης θερμοκρασίες 3-4 βαθμούς χαμηλότερες από το σύνηθες για την εποχή.

Αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των Δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία.

Με τις επιλογές να έχουν εξαντληθεί για την αντικατάσταση των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου, το βάρος πέφτει στη μείωση της ζήτησης.

Ιδανικά, αυτό γίνεται οικειοθελώς από τους καταναλωτές, αλλά αν δεν συμβεί, υπάρχουν διάφορα μέτρα που μπορεί να λάβει μια εταιρεία δικτύου, το πιο ακραίο από τα οποία είναι οι οργανωμένες διακοπές.

«Θα υπάρχει αρκετό κρύο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς αρκτικό κύμα ψύχους εισβάλλει νότια και ένας ισχυρός βόρειος άνεμος θα κάνει πιο έντονη την αίσθηση του ψύχους» σύμφωνα με το βρετανικό Met Office.

Ενώ οι κυβερνήσεις στηρίζουν με δισεκατομμύρια ευρώ τους καταναλωτές που παλεύουν με την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, η ελπίδα είναι ότι πολλοί άνθρωποι θα κρατήσουν τους θερμοστάτες τους χαμηλωμένους ακόμη και τους ψυχρότερους μήνες.

«Εμφανίζονται κάποια σημάδια μείωσης της ζήτησης από τα νοικοκυριά λόγω της εκτίναξης των τιμολογίων λιανικής» επισημαίνει η EnergyScan, η πλατφόρμα ανάλυσης αγοράς της Engie SA. «Αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί τις επόμενες εβδομάδες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κανονικές θερμοκρασίες αναμένεται να επιστρέψουν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, οπότε και η αιολική παραγωγή θα αυξηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.