ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Γ.Στάσσης (ΔΕΗ): «Πλήρης απεξάρτηση από τον λιγνίτη μέσα στα επόμενα τέσσερα-πέντε χρόνια» – Προβλέπεται ακρίβεια διαρκείας στο ρεύμα

«Η ενεργειακή μετάβαση συμβαίνει τώρα και θα συνεχιστεί τις επόμενες δεκαετίες»

Γ.Στάσσης (ΔΕΗ): «Πλήρης απεξάρτηση από τον λιγνίτη μέσα στα επόμενα τέσσερα-πέντε χρόνια» – Προβλέπεται ακρίβεια διαρκείας στο ρεύμα

Σε όλο το φάσμα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τομέας της ενέργειας αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist όπου δήλωσε ότι θα προχωρήσει γρήγορα η απολιγνιτοποίηση κάτι που απλά σημαίνει ότι η ακρίβεια στο ρεύμα απλά θα συνεχιστεί.

«Η ενεργειακή μετάβαση συμβαίνει τώρα και θα συνεχιστεί τις επόμενες δεκαετίες. Έτσι, εμείς επανατοποθετούμε τη ΔΕΗ με βάση αυτή τη μετάβαση» τόνισε ο κ. Στάσσης, επισημαίνοντας ότι οι πυλώνες για την επόμενη περίοδο αφορούν την απανθρακοποίηση, με νέες επενδύσεις στις ΑΠΕ, καθώς και την ψηφιοποίηση των δικτύων και των υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι η ΔΕΗ προωθεί την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ ισχύος 5 GW για τα αμέσως επόμενα τέσσερα-πέντε χρόνια.

Όσον αφορά το μίγμα αυτών των έργων, τόνισε ότι τα 2/3 αφορούν φωτοβολταικά, λόγω ταχύτερης ολοκλήρωσης, και το 1/3 αιολικά, ενώ προβλέπονται μεγάλες επενδύσεις και στην αποθήκευση ενέργειας, ώστε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ευελιξία.

Σχετικά με την απολιγνιτοποίηση, εκτίμησε ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται δεν θα ξεπεράσει το ένα με ενάμιση έτος, κάτι που οφείλεται στην προτεραιότητα της ενεργειακής ασφάλειας «ώστε να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση αιφνίδιας έλλειψης φυσικού αερίου».

Ωστόσο, όπως, τόνισε παραμένουμε σταθεροί στους μακροπρόθεσμους στόχους, επισημαίνοντας ότι τα επόμενα τέσσερα-πέντε χρόνια θα επιτευχθεί η πλήρης απεξάρτηση από τον λιγνίτη.

Ο κ. Στάσσης ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς τις εξελίξεις, λόγω της γεωπολιτικής έντασης, εκτιμώντας πάντως ότι, ακόμη κι αν υπάρξει πλήρης διακοπή της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου, η Ελλάδα θα βρίσκεται σε σχετικά καλύτερη θέση έναντι των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη, τόνισε ότι σε έναν χρόνο η ΔΕΗ θα ανακοινώσει το αναθεωρημένο στρατηγικό πλάνο της, επισημαίνοντας ότι, πέραν των ΑΠΕ και της αποθήκευσης, τα επόμενα χρόνια θα πειραματιστεί περισσότερο με το υδρογόνο, ενώ χαρακτήρισε «κλειδιά» για το άμεσο μέλλον την τεχνητή νοημοσύνη και την ψηφιοποίηση, τομείς όπου η Ελλάδα θα μπορούσε να διαδραματίσει κομβικό ρόλο σε περιφερειακό επίπεδο.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.