ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γαλλία: Εξάγει και πάλι ηλεκτρική ενέργεια από τις αρχές του έτους λόγω πυρηνικών εργοστασίων

Εξάγει το ισοδύναμο της ενέργειας που καταναλώνουν σε ένα χρόνο 450.000 νοικοκυριά

Γαλλία: Εξάγει και πάλι ηλεκτρική ενέργεια από τις αρχές του έτους λόγω πυρηνικών εργοστασίων

Από την 1η Ιανουαρίου η Γαλλία εξάγει και πάλι ηλεκτρική ενέργεια, αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνοντας ότι η χώρα, ενώ ήταν εισαγωγέας για σχεδόν όλο το 2022, στις αρχές του 2023 ανέκτησε την ιστορική της θέση ως χώρα που εξάγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από όση εισάγει.

Ειδικότερα αναφέρεται πως η χώρα εξάγει το ισοδύναμο της ενέργειας που καταναλώνουν σε ένα χρόνο 450.000 νοικοκυριά και ότι η εν λόγω εξέλιξη αποδίδεται στον συνδυασμό τριών παραγόντων: την αύξηση της πυρηνικής παραγωγής, τον ήπιο χειμώνα και τους ευνοϊκούς ανέμους για την αιολική παραγωγή.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσε να μειωθεί και η τάση θα μπορούσε να αντιστραφεί και πάλι εάν υπάρξει ψυχρό κύμα και δεδομένου ότι ορισμένοι αντιδραστήρες θα κλείσουν φέτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.