ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Gazprom: Θα αυξήσει την παροχή φυσικού αερίου προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ

Οι αρχές της Λιθουανίας επέβαλαν αυτό το μήνα περιορισμό στη μεταφορά αγαθών μέσω περιοχών τους προς το Καλίνινγκραντ

Gazprom: Θα αυξήσει την παροχή φυσικού αερίου προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ

Η κρατική ρωσική εταιρία φυσικού αερίου Gazprom θα αυξήσει την παροχή φυσικού αερίου προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, όπως δήλωσε χθες ο περιφερειακός διοικητής Αντόν Αλιχάνοφ, μετά την κλιμάκωση της έντασης με τη γειτονική Λιθουανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε το Μάιο ότι η Gazprom θα έπρεπε να εξετάσει την ενίσχυση της ροής των ποσοτήτων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) προς το Καλίνινγκραντ, μία περιοχή που βρίσκεται μεταξύ της Λιθουανίας και της Πολωνίας, δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Ο Αλιχάνοφ δήλωσε ότι η απόφαση για την αύξηση της παροχής φυσικού αερίου ελήφθη σε μία συνάντηση με τον Ρώσο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ. Η κυβέρνηση ανέφερε στην ηλεκτρονική σελίδα της, ότι οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην αναφερόμενη περιοχή.

Οι αρχές της Λιθουανίας επέβαλαν αυτό το μήνα περιορισμό στη μεταφορά αγαθών μέσω περιοχών τους προς το Καλίνινγκραντ, υπό την εφαρμογή ευρωπαϊκών κυρώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Καλίνινγκραντ βρίσκεται η βάση του ρωσικού ναυτικού στόλου της Βαλτικής, ενώ στην ίδια περιοχή έχουν αναπτυχθεί ρωσικοί πύραυλοι Ίσκαντερ, που έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.