ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Βουλγαρία αποφάσισε να μην σταματήσει τις αγορές του ρωσικού πετρελαίου

Θα ήταν επικίνδυνο για τις τιμές και τις προμήθειες καυσίμων, υποστηρίζει ο Βούλγαρος πρωθυπουργός

Η Βουλγαρία αποφάσισε να μην σταματήσει τις αγορές του ρωσικού πετρελαίου

Την ώρα που η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων αυξάνεται διαρκώς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, στην Τουρκία το Συμβούλιο Ασφαλείας του Υπουργικού Συμβουλίου αποφάσισε να συνεχιστεί η χρήση του ρωσικού πετρελαίου. 

Μετά την συνεδρίαση ο πρωθυπουργός, Νικολάι Ντένκοβ, δήλωσε ότι το Συμβούλιο αποφάσισε να μην εφαρμοστεί η άμεση παύση της χρήσης ρωσικού πετρελαίου, που ζητούν το GERB και το ΚΔΕ, γιατί αυτό θα ήταν επικίνδυνο για τις τιμές και τις προμήθειες καυσίμων στην Βουλγαρία.

«Η παύση της χρήσης ρωσικού πετρελαίου πριν την 1η Μαρτίου 2024 ελλοχεύει κινδύνους γιατί αυτό σημαίνει η Βουλγαρία να χάσει φοροεισπράξεις 200 εκ. € ως το τέλος του χρόνου και άλλων 25-50 εκ. € ως τον Μάρτιο του 2024», σχολίασε και ο συμπρόεδρος του ΣτΑ, Κύριλ Πετκόβ.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας και βουλευτής από το GERB-ΕΔΔ, Ντελιάν Ντόμπρεβ, η Ντεσισλάβα Ατανάσοβα, πρόδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΔΕ, Ντελιάν Πέεβσκι, αποχώρησαν δυσαρεστημένοι από την αίθουσα πριν την λήξη της συνεδρίασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας, Ηλιάνα Γιότοβα, σχολίασε ανήσυχη ότι ούτε τα επιχειρήματα των υπερασπιστών της ιδέας για την διατήρηση του καθεστώτος με το ρωσικό πετρέλαιο ούτε αυτών που έχουν αντίθετη άποψη ήταν πειστικά και είπε ότι η εσωτερική αντιπαράθεση στον κυβερνώντα συνασπισμό δίνει επιχειρήματα σε όσους εταίρους από την ΕΕ διαφωνούν με την ένταξη της Βουλγαρίας στο Σένγκεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.