Ηλεκτρικό ρεύμα: Όφελος 80% από την επιδότηση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Δείτε δύο ενδεικτικά παραδείγματα για το πόσα θα πλήρωνε κανείς χωρίς την κρατική επιδότηση και πόσα με αυτή

Ηλεκτρικό ρεύμα: Όφελος 80% από την επιδότηση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Όφελος της τάξης του 80% προκύπτει για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με την εφαρμογή των επιδοτήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δύο ενδεικτικά παραδείγματα για το πόσο ωφελούνται ένα νοικοκυριό και μια μικρομεσαία επιχείρηση, μετά τις επιδοτήσεις:

Ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 400 KWh/μήνα θα πλήρωνε:
Χωρίς την κρατική επιδότηση: 315 ευρώ
Με την κρατική επιδότηση: 60 ευρώ

Μια μικρομεσαία επιχείρηση μέχρι 35 KVa με κατανάλωση 2000 KWh/μήνα θα πλήρωνε:
Χωρίς την κρατική επιδότηση: 1600 ευρώ
Με την κρατική επιδότηση: 392 ευρώ

Η επιδότηση στα οικιακά τιμολόγια για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου (αφορά περίπου έξι εκατομμύρια οικιακές παροχές) διαμορφώνεται σε 639 ευρώ/MWh.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 35kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής η επιδότηση ορίστηκε για τον Σεπτέμβριο στα 604 ευρώ/MWh.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.