ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λιθουανία: Θα απεξαρτηθεί από το ρωσικό δίκτυο διανομής ενέργειας το 2024

Ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο

Λιθουανία: Θα απεξαρτηθεί από το ρωσικό δίκτυο διανομής ενέργειας το 2024

Η Λιθουανία επιδιώκει να αποσυνδεθεί από το ρωσικό δίκτυο διανομής ενέργειας το 2024, έναν χρόνο πριν από την προγραμματισμένη αποσύνδεση, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της χώρας, Γκιτάνας Ναουσέντα.

«Ας μην αφήσουμε την οποιαδήποτε ευκαιρία στον επιτιθέμενο να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως εργαλείο πολιτικής χειραγώγησης», δήλωσε ο Ναουσέντα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση που είχε με την Ευρωπαία επίτροπο Ενέργειας Κάντρι Σίμσον στο Βίλνιους.

«Η ταχύτερη δυνατή συμμετοχή στο ευρωπαϊκό δίκτυο διανομής ενέργειας θα αυξήσει την ενεργειακή ασφάλεια των βαλτικών δημοκρατιών, αλλά και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Ναουσέντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία επιτάχυνε τις κινήσεις χωρών της ανατολικής Ευρώπης να απεξαρτηθούν από τη Ρωσία για τις ανάγκες τους σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο, αλλά και από τα δίκτυα διανομής που ελέγχονται από τη Μόσχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.