Μπάιντεν κατά πετρελαϊκών εταιρειών για την κρίση που προκάλεσαν οι… ΗΠΑ

«H Exxon κέρδισε τόσα χρήματα που έφθασαν στον Θεό και τον ξεπέρασαν αυτό το τρίμηνο»

Μπάιντεν κατά πετρελαϊκών εταιρειών για την κρίση που προκάλεσαν οι… ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι πετρελαϊκές εταιρίες περιορίζουν την παραγωγή τους για να διατηρούν ψηλά τις τιμές και το κέρδος.

Πετρελαϊκές εταιρίες όπως η Exxon Mobil σκόπιμα δεν αυξάνουν την παραγωγή για να διατηρούν ψηλά τις τιμές και το κέρδος, δήλωσε ο Μπάιντεν, εξαιτίας της κρίσης που έχει προκύψει από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία και στις οποίες πρωτοστατούν  οι ΗΠΑ.

“H Exxon κέρδισε τόσα χρήματα που έφθασαν στο Θεό και τον ξεπέρασαν αυτό το τρίμηνο”, δήλωσε αστειευόμενος ο Μπάιντεν κατηγορώντας εκ νέου τον αμερικανικό πετρελαϊκό κολοσσό ότι δεν αυξάνει την παραγωγή του πετρελαίου, κάτι που θα μπορούσε να μειώσει τις τιμές, με μόνο σκοπό να αυξάνει τα κέρδη του.

“Θέλω να πω κάτι για τις πετρελαϊκές εταιρίες, έχουμε 9.000 άδειες γεώτρησης. Αυτές δεν κάνουν γεωτρήσεις”, υπογράμμισε στο περιθώριο ομιλίας του για τον πληθωρισμό, που εκφώνησε από το λιμάνι του Λος ‘Αντζελες, στην Καλιφόρνια.

“Γιατί δεν κάνουν γεωτρήσεις; Γιατί κερδίζουν περισσότερα χρήματα όταν δεν παράγουν περισσότερο”, δήλωσε ο Μπάιντεν προσθέτοντας ότι από την άλλη πλευρά, “αυτές (οι πετρελαϊκές) εξαγοράζουν τις δικές τους μετοχές — κάτι στο οποίο, ειλικρινά, θα έπρεπε να τεθούν όροι — και δεν κάνουν καμιά νέα επένδυση”.

Ο Μπάιντεν τα είχε βάλει ήδη με τις πετρελαϊκές εταιρίες, που κατηγορεί ότι πλουτίζουν σε βάρος των οδηγών, αντί να επενδύουν στην παραγωγή.

“Τίποτα δεν άλλαξε και αυτές δεν τηρούν τον νόμο”, κατήγγειλε ακόμη.

“Πάντα πίστευα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν υπέρ των επενδύσεων. Exxon, αρχίστε να επενδύετε και να πληρώνετε τους φόρους σας”, είπε τέλος.

Η ExxonMobil άντλησε λιγότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο το πρώτο τρίμηνο του 2022, εξαιτίας της κακοκαιρίας, των εργασιών συντήρησης και της πώλησης δραστηριοτήτων, διαβεβαιώνει ο όμιλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο η εταιρία επωφελήθηκε από την αύξηση της τιμής του αργού που αύξησε σε μεγάλο βαθμό τον κύκλο εργασιών της, για να διπλασιάσει το καθαρό της κέρδος, παρά μια ζημία σε σχέση με την αποχώρησή της από τη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.