ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Nord Stream: Φινλανδία, Σουηδία και Λιθουανία ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται επίσης στο ηλεκτρικό δίκτυο

Nord Stream: Φινλανδία, Σουηδία και Λιθουανία ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας

Oι χώρες της Βαλτικής παίρνουν ενισχυμένα μέτρα μετά τις εκρήξεις στις υποθαλάσσιες γραμμές.

Η Φινλανδία, γείτονας της Ρωσίας, διέταξε την ενίσχυση της ασφάλειας σε στρατηγικής σημασίας υποδομές της χώρας, μετά την υποτιθέμενη δολιοφθορά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, ενώ οι σουηδικοί πυρηνικοί σταθμοί αύξησαν το επίπεδο επαγρύπνησης.

Επίσης και η Λιθουανία λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειάς της στον τερματικό σταθμό εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ανακοίνωσε ο πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα.

«Ζητήσαμε από όλα τα τμήματα της κυβέρνησης να διασφαλίσουν την επαγρύπνηση και την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για αρκετές υποδομές ζωτικής σημασίας», ανακοίνωσε η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών Ανίκα Σααρίκο σε συνέντευξη Τύπου.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται επίσης στο ηλεκτρικό δίκτυο, είπε.

Στη Σουηδία, οι δύο κύριοι πυρηνικοί σταθμοί της χώρας, που βρίσκονται στο Φόρσμαρκ (κεντροανατολικά) και στο Ρίνγκαλς (νοτιοδυτικά) ανακοίνωσαν ότι τέθηκαν σε «αυξημένη επαγρύπνηση» λόγω των γεγονότων στη Βαλτική Θάλασσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρκετές χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας γύρω από ενεργειακές ή στρατηγικές υποδομές, όπως η Γερμανία, η Δανία και η Νορβηγία, η οποία είναι πλέον ο κορυφαίος εξαγωγέας φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.