Συνεχίζει την ανοδική πορεία το φυσικό αέριο

Οι συνεχιζόμενοι φόβοι για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και η παρέμβαση Μπάιντεν στις πετρελαϊκές εταιρείες, όπως και η προσδοκία ότι ο Λευκός Οίκος θα εξαγγείλει πάγωμα της φορολογίας στα καύσιμα, οδήγησαν σήμερα τις τιμές του πετρελαίου – όπως και των πετρελαϊκών προϊόντων – σε σημαντική πτώση για αρκετές ώρες.

Όμως, η σημερινή Τετάρτη θα σηματοδοτηθεί από την παρουσία του διοικητής της FED στο Κογκρέσο, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα «σήματά» του για την συνέχεια της αντιπληθωριστικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η άνοδος που καταγράφηκε σχεδόν από την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street – καθώς οι επενδυτές στοιχημάτιζαν ότι η παρέμβαση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ , τις επόμενες ώρες,  δεν θα βλάψει τις αγορές – οδήγησε σε φρενάρισμα τη μείωσης των τιμών του αργού πετρελαίου: Στις 19.00 ώρα Ελλάδας, το αμερικανικό αργό σημείωνε πτώση 3,5% , στο επίπεδο των 105,7 δολαρίων ανά βαρέλι, έχοντας φτάσει προηγουμένως κοντά στα 100 δολάρια ανά βαρέλι.

Ομοίως, το αργό τύπου Βrent σημείωνε πτώση 3,48%, στο επίπεδο των 111,3 δολαρίων ανά βαρέλι, έχοντας φτάσει νωρίτερα στα 107 δολάρια ανά βαρέλι. Πτώση κατά 3,5% σημείωναν και οι χρηματιστηριακές τιμές των καυσίμων στις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την άλλη πλευρά, το φυσικό αέριο συνέχισε την ανοδική του πορεία, ξεπερνώντας κατά την διαπραγμάτευση και τα επίπεδα των 132 ευρώ άνα MWh, για να κλείσει πολύ ψηλά, στα 126,3 ευρώ ανά MWh, με άνοδο 0,5%,αλλά και σχετικά υψηλές συναλλαγές για την εποχή.