ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ρεύμα: Αυστηρότερο πλαίσιο για τους κακοπληρωτές – Θα κόβεται μετά από 4 μήνες οφειλών

Εξαιρούνται όσοι είναι σε ειδικό καθεστώς προστασίας

Ρεύμα: Αυστηρότερο πλαίσιο για τους κακοπληρωτές – Θα κόβεται μετά από 4 μήνες οφειλών

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 15 Απριλίου περιλαμβάνει σειρά μέτρων για τις ρευματοκλοπές, αλλά και αυστηρότερο πλαίσιο για τους κακοπληρωτές.

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, κάποιος που δεν πληρώνει τους λογαριασμούς του θα μπορεί να παραμείνει στην καθολική υπηρεσία μέχρι τέσσερις μήνες. Μετά θα του κόβεται το ρεύμα, εκτός αν είναι βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς προστασίας.

Σημειώνεται ότι στην καθολική υπηρεσία εντάσσονται νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις (με ισχύ παροχής μέχρι 25 KVA) που τους έχει καταγγελθεί η σύμβαση ηλεκτροδότησης, συνήθως λόγω οφειλών, έως ότου βρουν νέο προμηθευτή ρεύματος.

Αφού παρέλθει το χρονικό περιθώριο των τεσσάρων μηνών, ο προμηθευτής θα μπορεί να εκκινήσει τις διαδικασίες διακοπής της ηλεκτροδότησης του καταναλωτή, υποβάλλοντας στον ΔΕΔΔΗΕ τη σχετική δήλωση παύσης εκπροσώπησης και απενεργοποίησης του μετρητή. Μάλιστα, προβλέπεται οικονομικό «πέναλτι» στην περίπτωση που ο Διαχειριστής καθυστερήσει τις ενέργειές του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Υδάτων και Ενέργειας (ΡΑΑΕΥ) εισηγήθηκε, πριν από λίγες ημέρες, νέους κανόνες ως προς τον ορισμό του «στρατηγικού κακοπληρωτή», τη διακοπή ρεύματος στους υπερήμερους οφειλέτες αλλά και τη μετακίνηση των καταναλωτών από πάροχο σε πάροχο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.