ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσία: Μέχρι και 63 δισ. κυβικά μέτρα φ.α. μπορεί να μεταφερθούν στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

«Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν δημιουργήσει ένα τεχνητό πρόβλημα εφοδιασμού με το φ.α. στις ευρωπαϊκές αγορές»

Ρωσία: Μέχρι και 63 δισ. κυβικά μέτρα φ.α. μπορεί να μεταφερθούν στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Για τη σημαντική ποσότητα φυσικού αερίου που θα μπορεί να εξαχθεί στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, μίλησε σήμερα ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αλεξάντρ Νόβακ, μία ημέρα μετά τη συνάντηση Β.Πούτιν – Ρ.Τ.Ερντογάν στο Καζακστάν, και την απόφαση της Ρωσίας να μετατρέψει σε ενεργειακό κέντρο την ανατολική Θράκη.

Όλα αυτά αφού ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν έδωσε τα χέρια με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν προκειμένου να μετατραπεί η Α.Θράκη σε ενεργειακό κέντρο.

Ο Α.Νόβακ μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu δήλωσε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου TurkStream σχεδιάστηκε για να υποστηρίζει ως και τέσσερις γραμμές μεταφοράς, με χωρητικότητα περίπου 63 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

«Εάν υπάρχει ζήτηση, αυτή η πιθανή πρόσθετη χωρητικότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παράδοση φυσικού αερίου στους Ευρωπαίους καταναλωτές μέσω της Μαύρης Θάλασσας και της Τουρκίας», δήλωσε ο Α.Νόβακ, συμπληρώνοντας πως η Τουρκία και η Ρωσία έχουν εξαιρετικά καλές σχέσεις στον τομέα της ενέργειας.

«Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν δημιουργήσει ένα τεχνητό πρόβλημα εφοδιασμού με το φυσικό αέριο στις ευρωπαϊκές αγορές. Ίσως το πιο σημαντικό ζήτημα είναι πώς θα διασφαλιστεί η επάρκεια πόρων στην Ευρώπη για την ομαλοποίηση των τιμών», τόνισε ακόμα ο Α.Νόβακ, συμπληρώνοντας ότι οι υψηλές τιμές στο φυσικό αέριο δεν είναι μια κατάσταση που επιδίωξε η Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δε θέλουμε υψηλές τιμές. Εάν οι τιμές παραμείνουν στα ύψη, μια προσπάθεια για την επίτευξη εναλλακτικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορεί να αξιοποιηθεί ταχύτερα», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.