ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τεχεράνη σε Αθήνα: «Ούτε ένα βαρέλι λιγότερο! – Θα επιστρέψετε όλο το φορτίο»

Αναμένουν οι Ιρανοί την επιστροφή του πετρελαιοφόρου

Τεχεράνη σε Αθήνα: «Ούτε ένα βαρέλι λιγότερο! – Θα επιστρέψετε όλο το φορτίο»

Το Ιράν αναμένει ότι το πετρέλαιο του, που κατασχέθηκε από τις ελληνικές αρχές κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, να επιστραφεί πλήρως, αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο δήλωση του πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Ο Ιρανός διπλωμάτης σχολίαζε δημοσιεύματα νωρίτερα την Πέμπτη ότι το ελληνικό Εφετείο ανέτρεψε την αρχική απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου για κατάσχεση του θαλάσσιου φορτίου.

«Το Ελληνικό Εφετείο ανέτρεψε την αρχική απόφαση του δικαστηρίου για κατάσχεση ιρανικού πετρελαίου και με τη χάρη του Θεού, ολόκληρο το φορτίο πετρελαίου θα επιστραφεί», δήλωσε ο πρέσβης  Αχμάντ Ναντέρι.

Η κατάσχεση του φορτίου προκάλεσε οργισμένη αντίδραση από το Ιράν: τον περασμένο μήνα, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) συνέλαβε δύο ελληνικά τάνκερ στον Περσικό Κόλπο αφού η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα λάβει «τιμωρητικά μέτρα» κατά της Αθήνας.

«Το θέμα αυτό θα παραμείνει στην ατζέντα των εντατικών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών μέχρι να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή της απόφασης (του ελληνικού δικαστηρίου)», πρόσθεσε ο Ιρανός διπλωμάτης.

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Σαγίντ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε το Σάββατο ότι η κατάληψη από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) δύο ελληνικών πετρελαιοφόρων στα τέλη του περασμένου μήνα ήταν μια απάντηση στην Αθήνα για την «κλοπή» ιρανικού πετρελαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.