ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 471.000 βαρέλια ημερησίως ανακοίνωσε η Ρωσία σε συνεννόηση με τον OΠΕΚ

Για να αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου και να πληγούν οι ευρωπαϊκές οικονομίες

Τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 471.000 βαρέλια ημερησίως ανακοίνωσε η Ρωσία σε συνεννόηση με τον OΠΕΚ

Τη μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής της κατά 471.000 βαρέλια την ημέρα στο τέλος του δεύτερου φετινού τριμήνου ανακοίνωσε την Κυριακή η Ρωσία, μία απόφαση η οποία πάρθηκε «σε συντονισμό» με τις άλλες χώρες του ΟΠΕΚ για να ανεβάσουν τις παγκόσμιες τιμές.

Με λίγα λόγια ο ΟΠΕΚ+ θα ανεβάσει τις τιμές του πετρελαίου και θα «στραγγαλίσει» ενεργειακά και οικονομικά τον πιο ευάλωτο που είναι η ΕΕ και ανάμεσά της και η Ελλάδα.

«Η Ρωσία θα θέσει σε εφαρμογή μια «επιπλέον» εθελοντική μείωση της παραγωγής της κατά 471.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιούνιο», ανακοίνωσε ο αρμόδιος για την ενέργεια αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντρ Νόβακ.

Μείωση της εξαγωγής ρωσικού πετρελαίου

Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές, η μείωση θα είναι «121.000 βαρέλια την ημέρα» τον Απρίλιο και «71.000» το Μάιο, σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης διευκρίνισε πως αυτή η νέα εθελοντική μείωση της παραγωγής «προστίθεται» σ’ αυτή των 500.000 βαρελιών ημερησίως που έχει ήδη ανακοινωθεί από τη Ρωσία τον Απρίλιο του 2023 και ισχύει μέχρι το τέλος του 2024.

«Έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειες προφύλαξης που αναπτύσσονται από τις χώρες του ΟΠΕΚ+ με στόχο να υποστηριχθεί η σταθερότητα και η ισορροπία των πετρελαϊκών αγορών», αναφέρει ο Νόβακ στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ρωσική κυβέρνηση.

Η Ρωσία, πυλώνας της συμμαχίας των χωρών που εξάγουν πετρέλαιο, ασκεί τους τελευταίους μήνες μια πολιτική που έχει στόχο να σταματήσει την πτώση των τιμών για να εξαθλιωθούν οικονομικά ακόμα περισσότερο οι χώρες της Δύσης και να αντιμετωπίσουν νέο «κύμα» πληθωρισμού.

Οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου επιβάλλουν εδώ και δύο χρόνια βαριές κυρώσεις με στόχο το ρωσικό ενεργειακό τομέα, αλλά η Μόσχα τις αντιμετώπισε με ευκολία καθώς κατεύθυνε μαζικά τις εξαγωγές της προς την Ασία και κυρίως προς την Κίνα και την Ινδία, που είναι κι οι μεγαλύτεροι αγοραστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα μεγάλη ποσότητα από το πετρέλαιο αυτό το μεταπωλούν ακριβότερα στις δυτικές χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.