ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Βουλγαρία: «Είναι αναπόφευκτες» οι διαπραγματεύσεις με την Gazprom – Υπάρχουν φόβοι για ελλείψεις τον χειμώνα

Η Βουλγαρία μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που αρνήθηκε να πληρώνει το φυσικό αέριο σε ρούβλια

Βουλγαρία: «Είναι αναπόφευκτες» οι διαπραγματεύσεις με την Gazprom – Υπάρχουν φόβοι για ελλείψεις τον χειμώνα

Η Βουλγαρία, μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες όπου διακόπηκαν οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου, τον Απρίλιο, δήλωσε σήμερα έτοιμη να διαπραγματευτεί εκ νέου με τη ρωσική εταιρεία Gazprom, καθώς εκφράζονται φόβοι για ελλείψεις τον χειμώνα.

Η Βουλγαρία, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Μόσχα για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της, αρνήθηκε να πληρώνει το φυσικό αέριο σε ρούβλια και ενέτεινε τις προσπάθειες για να διαφοροποιήσει τις πηγές ανεφοδιασμού της.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Ενέργειας Ρόσεν Χρίστοφ δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι «είναι πλέον αναπόφευκτες» οι διαπραγματεύσεις με την Gazprom Export «για να ξαναρχίσουν οι παραδόσεις της τρέχουσας σύμβασης» η οποία λήγει στα τέλη Δεκεμβρίου.

Όπως εξήγησε, αυτή είναι «η μόνη λύση» ώστε να διατηρηθούν σε αποδεκτό επίπεδο οι λογαριασμοί για τις επιχειρήσεις. Ο Χρίστοφ είχε καλέσει νωρίτερα τα συνδικάτα των εργαζομένων και τους εργοδότες να στηρίξουν αυτήν την αλλαγή στρατηγικής.

«Οι διαπραγματεύσεις με την Gazprom θα είναι δύσκολες», προειδοποίησε, υπογραμμίζοντας ότι η συνέχεια θα εξαρτηθεί από την επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αντιδρώντας στις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία με αφορμή την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε οι αγοραστές φυσικού αερίου από τις «μη φιλικές» χώρες να πληρώνουν σε ρούβλια. Σε διαφορετική περίπτωση, απείλησε ότι θα διακοπεί ο ανεφοδιασμός τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι χώρες που δεν υπάκουσαν, είδαν να κλείνει η στρόφιγγα: εκτός από τη Βουλγαρία, το ίδιο συνέβη με την Πολωνία, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και τη Λετονία. Στις άλλες χώρες οι ροές είχαν μειωθεί κατά περίπου 70% τον Ιούλιο, σε ετήσια βάση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.