ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βρετανία: Πλαφόν σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο στις επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου ως τις 31 Μαρτίου 2023

Βρετανία: Πλαφόν σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο στις επιχειρήσεις

Την επιβολή ανώτατου ορίου στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του αερίου για τις επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, ώστε να στηρίξει τις επιχειρήσεις και να χαλαρώσει η πίεση από το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας.

Από τον ερχόμενο μήνα στη Βρετανία θα μπαίνει πλέον πλαφόν στη χονδρική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου για τις επιχειρήσεις. Το ανώτατο όριο έχει οριστεί σε λιγότερο από το ήμισυ της χονδρικής τιμής που αναμενόταν αυτό το χειμώνα, ενώ η κυβέρνηση θα επιβεβαιώσει την τιμή στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τιμές χονδρικής για το ηλεκτρικό ρεύμα θα έχουν πλαφόν περίπου τις 211 στερλίνες ανά μεγαβατώρα (MWh) και για το αέριο τις 75 στερλίνες ανά MWh.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά από την 1η Οκτωβρίου ως τις 31 Μαρτίου 2023 για όλους τους μη οικιακούς χρήστες ενέργειας, περιλαμβανομένων των φιλανθρωπικών οργανώσεων και του δημόσιου τομέα, όπως σχολεία και νοσοκομεία, καθώς και για τις επιχειρήσεις, ενώ τα μέτρα στήριξης θα ισχύσουν και για τα νοικοκυριά στη Βόρεια Ιρλανδία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στόχος των κυβερνητικών μέτρων είναι η ελάφρυνση των πολιτών από τους λογαριασμούς ενέργειας αλλά και η προσέλκυση νέων επενδύσεων στον ενεργειακό κλάδο της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.