ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Χειμώνας: Πώς να ζεσταθείτε στο σπίτι χωρίς να ανάψετε τη θέρμανση

Εξοικονομείστε χρήματα με απλούς τρόπους

Χειμώνας: Πώς να ζεσταθείτε στο σπίτι χωρίς να ανάψετε τη θέρμανση

Ο χειμώνας έφτασε και μάλιστα έχει μπει για τα καλά με τις χαμηλές θερμοκρασίες να κάνουν «αισθητή» την παρουσία τους.

Ενώ η θέρμανση είναι, πια, για πολλούς είδος πολυτελείας, υπάρχουν τρόποι να ζεσταθούμε αποφεύγοντας την επιλογή του καλοριφέρ ή του φυσικού αερίου.

Στρώστε χαλιά και μοκέτες

Ένα δάπεδο χωρίς χαλιά είναι υπεύθυνο για το 10% της συνολικής απώλειας θερμότητας από το σπίτι. Αν λοιπόν δεν έχετε ήδη στρώσει το σπίτι σας, κάντε το άμεσα. Προσέξτε να καλυφθεί όλο με χαλιά και μοκέτες και μην αφήσετε κενά ώστε να «παγιδεύσετε» τη ζέστη. Επίσης, αν έχετε ξύλινο δάπεδο, καλύψτε πιθανά κενά ανάμεσα στις σανίδες του με σιλικόνη και ενισχύστε τη μόνωση του σπιτιού σας.

Αφήστε το φούρνο ανοιχτό

Εκμεταλλευτείτε τη θερμότητα του φούρνου και αφήστε την πόρτα του ανοιχτή, μόλις βγάλετε το φαγητό από αυτόν, ώστε η θερμότητα να κατακλύσει το χώρο και να μεταφερθεί εκτός από την κουζίνα και σε άλλα σημεία του σπιτιού.

Αλλάξτε κουρτίνες

Μα τι σχέση έχουν οι κουρτίνες με τη ζέστη; Και όμως έχουν. Προτιμήστε αυτές που είναι φτιαγμένες από χοντρά και ζεστά υλικά και κρατήστε τις ανοιχτές κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μπαίνει το φως του ήλιου μέσα. Σύντομα θα δείτε η θερμοκρασία του σπιτιού να ανεβαίνει. Το απόγευμα κλείστε τις για να προστατευθείτε από το κρύο.

Μην ξεχνάτε τα μαξιλαράκια κάτω από την πόρτα

Ελέγξτε τις πόρτες και τα παράθυρα και σε περίπτωση που ανακαλύψετε ότι από κάποιο σημείο μπαίνει κρύος αέρας τοποθετήστε ειδικά μαξιλαράκια και θωρακίστε το σπίτι σας. Ενναλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θερμομονωτική ταινία, που είναι επίσης αποτελεσματική και οικονομική.

Ανάψτε κεριά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, μπορείτε να βάλετε όσο πιο πολλά κεριά μπορείτε σε κάθε γωνία του σπιτιού και σε διάφορα μεγέθη και να τα ανάβετε όταν είστε εκεί. Με κλειστές τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα θα νιώσετε γρήγορα τη ζεστασιά τους στο χώρο σας και επιπλέον θα δημιουργήσετε και πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.