ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ζοφερή προειδοποίηση από FEMA: Έως και 10 χρόνια χωρίς ηλεκτρισμό εάν ηλιακή υπερκαταιγίδα κτυπήσει τη Γη!

Τι αναφέρει έκθεση 36 σελίδων που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα

Ζοφερή προειδοποίηση από FEMA: Έως και 10 χρόνια χωρίς ηλεκτρισμό εάν ηλιακή υπερκαταιγίδα κτυπήσει τη Γη!

Η «τέλεια» ηλιακή καταιγίδα παρόμοια με εκείνη που χτύπησε τη Γη το 1859 θα έριχνε  το ηλεκτρικό δίκτυο των Ηνωμένων Πολιτειών για τέσσερα έως 10 χρόνια αν χτυπούσε σήμερα, σύμφωνα με αδημοσίευτη έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA).

Η έκθεση 36 σελίδων που δημοσιοποιήθηκε  αυτόν τον μήνα, η οποία αποκαλύπτει παλιά κυβερνητικά έγγραφα που συχνά ανακτώνται  μέσω αιτημάτων του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης. Το έγγραφο του 2010 είχε τίτλο, «Στρατηγικές μετριασμού για τη διοίκηση, τον έλεγχο και τις επικοινωνίες της FEMA κατά τη διάρκεια και μετά από μια ηλιακή υπερκαταιγίδα».

Η καταιγίδα που έπληξε τη Γη το 1859 ονομάστηκε Γεγονός Carrington και προκάλεσε κατάρρευση των  τηλεγραφικών γραμμών την πιο προηγμένη τεχνολογία της εποχής.

Προβλέποντας τι θα συνέβαινε εάν αυτή η κατηγορία ηλιακής καταιγίδας έπληττε τον πλανήτη μας σήμερα, το έγγραφο λέει: «Μπορεί να συμβούν σημαντικές καταρρεύσεις του ηλεκτρικού δικτύου στη Βόρεια Αμερική και αλλού και μπορεί να χρειαστούν 4-10 χρόνια για την πλήρη αποκατάσταση».

Αλλά ακόμη και μια μικρότερη καταιγίδα, όπως αυτή που έπληξε τη Γη το 1921, «θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλης κλίμακας κατάρρευση του ηλεκτρικού δικτύου» αν χτυπούσε σήμερα.

Η έκθεση προβλέπει ότι το Διαδίκτυο, η καλωδιακή τηλεόραση και η τηλεφωνική υπηρεσία θα κλείσουν. Η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας επίσης θα χαθεί γρήγορα.

«Περίπου το 60% των πύργων κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ έχουν εφεδρική μπαταρία μόνο για 2-24 ώρες», αναφέρει η έκθεση.

«Καθώς αυτοί οι πύργοι χάνουν ισχύ, μεγάλα τμήματα του κυψελοειδούς δικτύου θα αρχίσουν να αποτυγχάνουν.

Οι αστικές και κατοικημένες προαστιακές περιοχές είναι πιο πιθανό να έχουν πύργους κυψέλης με εφεδρική γεννήτρια με αποθέματα καυσίμου που κυμαίνονται από 1-7 ημέρες, ανάλογα με την τοποθεσία και τον ιδιοκτήτη του εξοπλισμού.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.