ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Fitch: Η ΕΕ χρειάζεται τουλάχιστον 3 χρόνια για να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο

«Θα αντιμετωπίσει ένα σημαντικό μακρο-σοκ»

Fitch: Η ΕΕ χρειάζεται τουλάχιστον 3 χρόνια για να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch έκανε μια δυσοίωνη αξιολόγηση για τις προσπάθειες της ΕΕ να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο, προειδοποιώντας ότι «θα αντιμετωπίσει ένα σημαντικό μακρο-σοκ» εάν η Μόσχα μειώσει εντελώς τις προμήθειες.

«Μια ξαφνική διακοπή δεν είναι η βασική υπόθεση της Fitch, αλλά είναι ένας κίνδυνος… Οι περιορισμοί στον εφοδιασμό και τις υποδομές σημαίνουν ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερα από τρία χρόνια στην ΕΕ για να αντισταθμίσει την πλήρη απώλεια ρωσικού εφοδιασμού με φυσικό αέριο», δήλωσε ο Fitch.

Η Σλοβακία, η Ουγγαρία και η Τσεχική Δημοκρατία -που όλες αντιτάχθηκαν στην απαγόρευση του ρωσικού φυσικού αερίου- θα διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε Βουλγαρία, Πολωνία και Φινλανδία έχει ήδη κλείσει για τα καλά η στρόφιγγα μετά την άρνησή τους να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις πληρωμής του ρουβλίου.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.