ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

G7 και Αυστραλία επιβάλλουν πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα

Είχαν προηγηθεί οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

G7 και Αυστραλία επιβάλλουν πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα

Οι χώρες της G7 και η Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να θέσουν πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα, λίγες ώρες αφότου η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε μια παρόμοια συμφωνία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το πλαφόν τίθεται στα 45 δολάρια το βαρέλι για τα χαμηλής διύλισης προϊόντα, όπως το μαζούτ και στα 100 δολάρια το βαρέλι για τα ακριβότερα, υψηλότερης ποιότητας προϊόντα, όπως το ντίζελ.

Στις αρχές Δεκεμβρίου η ΕΕ είχε συμφωνήσει να τεθεί πλαφόν στο αργό ρωσικό πετρέλαιο, στα 60 δολάρια το βαρέλι.

Ο στόχος αυτών των πλαφόν εκ μέρους της G7 (ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία) είναι να περιοριστούν τα έσοδα που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ρωσία για να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι να «συντριβεί» η ρωσική οικονομία, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας υπενθύμισε ότι το Λονδίνο έχει ήδη απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικών πετρελαϊκών προϊόντων και κατά συνέπεια δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσει αυτό το πλαφόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.