ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Το μαρτύριο της σταγόνας» από τη Ρωσία στην ΕΕ: Έκοψαν πάλι το 20% του φυσικού αερίου από τον Nord Stream 1

Ενεργειακό κραχ στην ΕΕ

«Το μαρτύριο της σταγόνας» από τη Ρωσία στην ΕΕ: Έκοψαν πάλι το 20% του φυσικού αερίου από τον Nord Stream 1

Με μια απόφαση σοκ η Ρωσία μείωσε εκ νέου κατά 20% τη ροή φυσικού αερίου που είχε ξεκινήσει πριν λίγες ημέρες φτάνοντας το επίπεδο του 40% των αρχικών ροών.

Αυτή τη στιγμή απέμεινε μόνο το 20% της συνολικής ποσότητας φυσικού αερίου που εισήγαγε ο Nord Stream1 από τη Ρωσία.

Τι σημαίνει αυτό; Ενεργειακό κραχ για την ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα η Gazprom ανακοίνωσε τη Δευτέρα (25/7)  ότι μειώνει τις ημερήσιες παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα από μεθαύριο, Τετάρτη.

Αυτό θα αντιστοιχεί στο 20% της χωρητικότητας του αγωγού. Η τρέχουσα ροή φυσικού αερίου στη Γερμανία είναι μόνο στο 40%.

Ως αιτία της νέας περικοπής, η εταιρεία ανέφερε την παύση της λειτουργίας μίας ακόμη τουρμπίνας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream1 για συντήρηση.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός είχε ήδη περικόψει τη ροή του φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream1.

Επί του παρόντος, τη Δευτέρα η παροχή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού αυτού βρίσκεται μόλις στο 40% της συνολικής ικανότητάς του και, πλέον, από την Τετάρτη 27 Ιουλίου η ροή θα πέσει στο 20%, στο μισό δηλαδή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.