ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γερμανία: Η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2

«Η τουρμπίνα βρίσκεται ακόμη στη Γερμανία. Οι συζητήσεις σχετικά με το εάν μπορεί να αποσταλεί, βρίσκονται σε εξέλιξη»

Γερμανία: Η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμναίας, απαντώντας σε σχετικά σχόλια του Κρεμλίνου και του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, τόνισε πως η γερμανική κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας του γερμανορωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Η Siemens Energy από την πλευρά της τόνισε ότι δεν έχει παραδώσει τουρμπίνες για τον Nord Stream 2, αλλά και ότι η τουρμπίνα που επισκεύασε για τον Nord Stream 1 δεν έχει καταστεί δυνατό έως τώρα να επιστραφεί στην Gazprom.

«Ναι, το αποκλείει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ για λογαριασμό του καγκελάριου, όταν ερωτήθηκε αν ο Όλαφ Σολτς εξακολουθεί να αποκλείει κάθε ενδεχόμενο αναθεώρησης της απόφασης περί εγκατάλειψης του Nord Stream 2.

Ποιος πιστεύετε ότι ήταν ο ρόλος του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στις υποκλοπές των κινητών τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων;

  • Δεν γνώριζε (4%, 1.250 Votes)
  • Αυτός είχε δώσει την εντολή (81%, 24.454 Votes)
  • Πιθανόν να γνώριζε (10%, 3.010 Votes)
  • Μάλλον αγνοούσε τα πάντα (3%, 1.011 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 402 Votes)

Σύνολο ψήφων: 30.127

Loading ... Loading ...

Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, σε συνέντευξή του στο Stern είχε δηλώσει ότι η λειτουργία του Nord Stream 2 θα έλυνε τα προβλήματα τροφοδοσίας της Γερμανίας και της Ευρώπης με φυσικό αέριο, ενώ και ο εκπρόσωπος του Κρεμνλίνου Ντμίτρο Πεσκόφ είχε αναφέρει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε μιλήσει σχετικά στον κ. Σρέντερ κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Energy Κρίστιαν Μπρουχ, η εταιρία δεν έχει παραδώσει τουρμπίνες για τον συγκεκριμένο αγωγό, ενώ και η τουρμπίνα του Nord Stream 1 που επισκευάστηκε στον Καναδά και εστάλη στη Γερμανία προκειμένου να επιστραφεί στην Gazprom βρίσκεται ακόμη στις εγκαταστάσεις της Siemens.

«Η τουρμπίνα βρίσκεται ακόμη στη Γερμανία. Οι συζητήσεις σχετικά με το εάν μπορεί να αποσταλεί, βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Μπρουχ.

Η ρωσική πλευρά επικαλείται το πρόβλημα με την τουρμπίνα και έχει μειώσει δραστικά τον όγκο φυσικού αερίου που διοχετεύει στον αγωγό, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι για να παραλάβει το εξάρτημα θα πρέπει να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μπρουχ απέρριψε πάντως κάθε ενδεχόμενο νομικών συνεπειών για την εταιρία του, καθώς, όπως είπε, η Siemens Energy έχει τηρήσει απολύτως τις συμφωνίες της και μπορεί να αποδείξει ότι έχει κάνει τα πάντα προκειμένου να επισκευάσει και να παραδώσει την τουρμπίνα το συντομότερο δυνατό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.