ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Ιαπωνία σβήνει για 3 ώρες κάθε απόγευμα τα φώτα εν μέσω καύσωνα

«Παρακαλούμε εξοικονομήστε όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια, όπως σβήνοντας τα φώτα που δεν χρησιμοποιούνται»

Η Ιαπωνία σβήνει για 3 ώρες κάθε απόγευμα τα φώτα εν μέσω καύσωνα

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ζήτησε από περίπου 37 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν μέσα και γύρω από το Τόκιο να χρησιμοποιούν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και κλιματιστικά, εν μέσω σφοδρού κύματος  καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Η κυβέρνηση προέτρεψε τους πολίτες στην πρωτεύουσα να σβήσουν τα φώτα για τρεις ώρες το απόγευμα και να χρησιμοποιήσουν τον κλιματισμό λελογισμένα, καθώς η χώρα δίνει μάχη με τις αυξανόμενες ελλείψεις ρεύματος.

«Παρακαλούμε εξοικονομήστε όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια, όπως σβήνοντας τα φώτα που δεν χρησιμοποιούνται», δήλωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Ανέφερε ότι μπορεί να γίνονται λελογισμένες χρήσεις κλιματισμού για την «αποτροπή θερμοπληξίας».

Η παροχή ρεύματος στην Ιαπωνία είναι περιορισμένη από τον Μάρτιο, όταν ένας σεισμός στα βορειοανατολικά ανάγκασε ορισμένους πυρηνικούς σταθμούς να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Ταυτόχρονα, η ζήτηση βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011, όταν η Ιαπωνία επλήγη από τον ισχυρότερο σεισμό στην καταγεγραμμένη ιστορία της.

Το υπουργείο προειδοποίησε ότι η αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης γίνεται «σοβαρή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι υψηλές θερμοκρασίες προβλέπεται να διαρκέσουν για το υπόλοιπο της εβδομάδας και πιθανώς να επιδεινωθούν — που σημαίνει ότι η ζήτηση για ρεύμα θα αυξηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.