ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ισπανία καλεί τις εταιρείες «να μειώσουν στο μέγιστο» τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου

Τον Ιούνιο η Ρωσία έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος φυσικού αερίου στην Ισπανία

Η Ισπανία καλεί τις εταιρείες «να μειώσουν στο μέγιστο» τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου

Η κυβέρνηση της Ισπανίας, κάλεσε σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου τους ενεργειακούς ομίλους της χώρας «να μειώσουν στο μέγιστο» τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, καθώς η Ρωσία έγινε, απρόσμενα, ο δεύτερος πάροχος στην Ισπανία, ξεπερνώντας την Αλγερία.

«Θα ήταν καλό» οι εταιρείες που εμπορεύονται φυσικό αέριο «να επιδιώξουν να μειώσουν στο μέγιστο» τις εισαγωγές από τη Ρωσία, δήλωσε η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Τερέζα Ριμπέρα μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου.

Σε αντίθεση με το πετρέλαιο, στο ρωσικό φυσικό αέριο δεν έχει επιβληθεί εμπάργκο από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία όμως «η σύσταση είναι να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις», επέμεινε η υπουργός.

Τον Ιούνιο η Ρωσία έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος φυσικού αερίου στην Ισπανία, πίσω από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, το 29,6% του αερίου που εισήχθη στη χώρα προερχόταν από τις ΗΠΑ, το 24,4% από τη Ρωσία και μόνο το 21,6% από την Αλγερία , τη χώρα που ήταν επί χρόνια ο μεγαλύτερος πάροχος.

Σύμφωνα με τη Ριμπέρα, οι αυξημένες αγορές ρωσικού φυσικού αερίου τον Ιούνιο προφανώς σχετίζονται με εμπορικές συμβάσεις που είχαν υπογραφεί πολύ πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είναι ωστόσο σημαντικό οι ισπανικές εταιρείες «να διαφοροποιήσουν τις πηγές τους», τόνισε.

Η Ισπανία εισάγει μέχρι σήμερα μεγάλο μέρος του φυσικού αερίου που καταναλώνει από την Αλγερία, κυρίως μέσω του αγωγού Medgaz που συνδέει την Ιβηρική με τα κοιτάσματα που διαχειρίζεται ο αλγερινός κολοσσός υδρογονανθράκων Sonatrach.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τους τελευταίους μήνες, με φόντο την ένταση στις σχέσεις μεταξύ Μαδρίτης και Αλγερίου, οι εισαγωγές αλγερινού φυσικού αερίου μειώθηκαν. Η Sonatrach δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να αυξήσει την τιμή του αερίου που παραδίδει στην Ισπανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.