ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Στο 5% υποχώρησε ο πληθωρισμός – Νέα αύξηση των επιτοκίων

Ακόμη μακριά από τους στόχους που έχει θέσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα

ΗΠΑ: Στο 5% υποχώρησε ο πληθωρισμός – Νέα αύξηση των επιτοκίων

Τον Φεβρουάριο, ο πληθωρισμός με βάση τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή ανερχόταν στο 6% και οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα υποχωρούσε στο 5,2% τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, οι τιμές έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Μάιο του 2021. Αυτή η «χαλιναγώγηση» του πληθωρισμού οφείλεται κυρίως στη μείωση των τιμών της ενέργειας (-3,5% για τον μήνα Μάρτιο και -6,4% σε ετήσια βάση).

Ο λεγόμενος υφέρπων πληθωρισμός, δηλαδή χωρίς τους τομείς της ενέργειας και των τροφίμων, υποχώρησε επίσης ελαφρά στο +0,4% από +0,5% τον Φεβρουάριο. Σε ετήσια βάση όμως παραμένει υψηλός, στο 5,6%, από 5,5% τον προηγούμενο μήνα.

Το επίπεδο αυτό παραμένει μακριά από τον στόχο του 2% που επιδιώκει η Fed, η οποία αύξησε τα επιτόκια εννέα φορές μέσα σε έναν χρόνο.

Τον Μάρτιο, τα ενοίκια και οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 0,6%, όπως και οι μεταφορές (+1,4%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις, αλλά με τον υφέρποντα πληθωρισμό να παραμένει ακόμη υψηλός, είναι πιθανόν να συνεχίσει η Fed τις αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στην επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της», στις 2 και 3 Μαΐου, σχολίασε ο Πολ Άσγουορθ, οικονομολόγος αναλυτής της Capital Economics.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.