ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Και οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στον κυβερνητικό σχεδιασμό! – Κ.Σκρέκας: «Θα είναι το ύστατο μέτρο»

«Τεράστια η ενεργειακή κρίση και κανείς δεν ξέρει τη διάρκειά τη» - Αφού απολιγνιτοποίησαν την χώρα

Και οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στον κυβερνητικό σχεδιασμό! – Κ.Σκρέκας: «Θα είναι το ύστατο μέτρο»

Ο Κώστας Σκρέκας μίλησε για τα νέα μέτρα στην ενέργεια, για το ηλεκτρικό ρεύμα και τον αντίκτυπο, που θα έχει η ενεργειακή κρίση που περνά η Ευρώπη, στο ελληνικό νοικοκυριό και στις επιχειρήσεις θέλοντας για ακόμα μία φορά να πείσει ότι σαν κυβέρνηση τα έκαναν όλα καλά, ενώ πλέον ξεκίνησε να ακούγεται και η προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος η οποία μπαίνει πλέον στο κυβερνητικό τραπέζι.

Ξεχνάνε τις επιλογές τους για απολιγνιτοποίηση (ακόμα και αν εξήγαγαν λιγνίτη θα καλύπτονταν τεράστια έσοδα για την ενέργεια), πώληση ρύπων, εισαγωγή πανάκριβου LNG και διακοπή κάθε σχέσης με το ρωσικό αέριο (το ίδιο που συνεχίζουν να λαμβάνουν άλλες χώρες βέβαια!).

«Όταν ερχόμαστε στο θέμα της ενέργειας, τα πράγματα σοβαρεύουν και σοβαρεύουν και πολύ. Το θέμα της εξοικονόμησης πρέπει να μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Έχουμε μία τεράστια ενεργειακή κρίση που κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει και πόσο μακριά μπορεί να φτάσει. Ήδη οι τιμές του φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας έχουν φτάσει σε ιλιγγιώδη επίπεδα. Το φυσικό αέριο είναι 10 φορές πιο ακριβό από τις τιμές πριν 1,5 χρόνο.

Αυτό επηρέασε τη χώρα μας από πολύ νωρίς, και η κυβέρνησή μας είχε προνοήσει με το Ταμείο ενεργειακής μετάβασης, και να αξιοποιεί πόρους από τις δημοπρασίες των ρύπων όπως κάναμε όλο ο προηγούμενο 12μηνο, και να στηρίζει τους καταναλωτές για να αντιμετωπίσουν αυτή την ενεργειακή κρίση», ανέφερε αρχικά, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA».

Έτσι για τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος που έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κ. Αδαμίδης, ανέφερε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Κώστας Σκρέκας, μίλησε για ύστατο μέτρο.

«Με μεγάλη ευθύνη λέω πως αυτό είναι το ύστατο μέτρο. Πριν από αυτό το μέτρο έχουμε σχεδιάσει μία σειρά από παρεμβάσεις, το πρώτο είναι ότι έχουμε διπλασιάσει την χωρητικότητα της Ρεβυθούσας, της εγκατάστασης υποδοχής αερίου και LNG, έτσι ώστε εάν διακοπεί από τη Ρωσία να το αντικαταστήσουμε. Δεύτερον, έχουμε διπλασιάσει την παραγωγή από τον λιγνίτη», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο λιγνίτης, η ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη συμμετείχε στο 5% έως 10% του ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας, και τους 2 τελευταίους μήνες έχει πάει το 20%. Το τρίτο έχει να κάνει με τη δυνατότητα 5 εργοστάσια φυσικού αερίου να χρησιμοποιήσουν diesel (πετρέλαιο), για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Το τέταρτο και το πιο σημαντικό αφορά στην εξοικονόμηση. Τον Ιούλιο είχαμε μείωση στην κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα συνολικά που προσέγγισε το 12%, και τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά περίπου 15%», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.