Με κουβέρτες θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο – Μπαίνει «κόφτης» στη θέρμανση

Ποιος δήμος έκανε την αρχή προτρέποντας τα σχολεία για «εξοικονόμηση πόρων»

Με κουβέρτες θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο – Μπαίνει «κόφτης» στη θέρμανση

Την ώρα που οι συναρμόδιοι υπουργοί, διαβεβαίωναν πως η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει επιπλέον κονδύλια για τη θέρμανση και τον φωτισμό των σχολείων εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη λόγω των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία, οι δήμοι ξεκίνησαν τις προτροπές για οικονομία.

Μάλιστα, την αρχή κάνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με σχετική επιστολή προς τα σχολεία ζητώντας από τη σχολική κοινότητα της πόλης να «αφήσει το δικό της ενεργειακό αποτύπωμα (!) ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης της χώρας μας».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζεται στην επιστολή «λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας. Είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες».

Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι σε «συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές θα θεσπίσουμε ειδική δέσμη επιβράβευσης των σχολικών μονάδων που θα ανταποκριθούν στη νέα πρόκληση της εποχής μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ήταν αναμενόμενο η επιστολή αυτή προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του δήμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.