ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο ΟΠΕΚ+ ένα βήμα πριν αποτελειώσει ενεργειακά την ΕΕ: Συζήτηση για μείωση της παραγωγής ως 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα!

Λίγο πριν την έναρξη των χειμερινών μηνών η προσφορά πετρελαίου θα μειωθεί

Ο ΟΠΕΚ+ ένα βήμα πριν αποτελειώσει ενεργειακά την ΕΕ: Συζήτηση για μείωση της παραγωγής ως 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα!

Έρχεται νέα μείωση στην παραγωγή πετρελαίου και κανείς δεν γνωρίζει την άνοδο των τιμών που θα επιφέρει στην ΕΕ ειδικά (λόγω παραγωγής δεν επηρεάζονται το ίδιο ΗΠΑ, Μ.Βρετανία και Νορβηγία) με τα μαχαίρια να έχουν ήδη βγει, όπως έδειξε σήμερα η Γερμανία που με δικαιολογίες που δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι ουσιαστικά έδωσαν το έναυσμα ο καθένας για τον εαυτό του.

Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του ορίου παραγωγής του έως και 2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα κάτι που παρά τις όποιες κινήσεις έχουν γίνει θα επιφέρει νέο χτύπημα λίγο πριν την έναρξη των χειμερινών μηνών στις χώρες της ΕΕ (και από τους μεγαλύτερους καταναλωτές).

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η ομάδα μπορεί να συζητήσει μια περικοπή αυτού του μεγέθους, καθώς και μικρότερες μειώσεις που κυμαίνονται από 1 εκατομμύριο έως 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτη (5/10), όπως δήλωσαν εκπρόσωποι.

Τυχόν περιορισμοί θα χρησιμοποιούσαν τις υπάρχουσες γραμμές βάσης για τη μέτρηση της συνεισφοράς κάθε χώρας, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος.

Αρκετά μέλη του ΟΠΕΚ+ είναι ήδη πολύ κάτω από τις ποσοστώσεις, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν αυτόματα να συμμορφωθούν με το νέο τους όριο χωρίς να χρειάζεται να περιορίσουν την παραγωγή.

Θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη μείωση του καρτέλ από τις βαθιές περικοπές που συμφωνήθηκαν στην αρχή της πανδημίας Covid-19 το 2020.

Αλλά ο πραγματικός αντίκτυπος στην παγκόσμια προσφορά πετρελαίου θα μπορούσε να είναι σημαντικά μικρότερος από ό,τι υποδηλώνει ο αριθμός.

Μια μείωση αυτού του μεγέθους, εάν επρόκειτο να συμφωνηθεί αύριο στη σύνοδο του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των συμμάχων τους στη Βιέννη, θα αντανακλούσε το μέγεθος της ανησυχίας της ομάδας παραγωγών ότι η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται ενόψει της ραγδαίας σύσφιξης. νομισματική πολιτική.

Νωρίτερα φέτος, το αργό Brent εκτινάχθηκε πάνω από τα 125 δολάρια το βαρέλι μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έκτοτε έπεσε, μετριάζοντας τα θεαματικά απροσδόκητα κέρδη που απολαμβάνουν η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.