Τα McDonald’s έφυγαν και τα εγχώρια Vkusno & Tochka κάνουν ρεκόρ πωλήσεων στην Ρωσία

Πόσα μπέργκερ πούλησαν στα εγκαίνια

Τα McDonald’s έφυγαν και τα εγχώρια Vkusno & Tochka κάνουν ρεκόρ πωλήσεων στην Ρωσία

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα νέα εστιατόρια McDonald’s στη Ρωσία, με το CEO της αλυσίδας να δηλώνει στο πρακτορείο Reuters ότι πουλήθηκαν 120.000 μπέργκερ την ημέρα των εγκαινίων της.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε δει τέτοιο ημερήσιο τζίρο για όλο το διάστημα που η McDonald’s δραστηριοποιούνταν στη Ρωσία», δήλωσε ο Όλεγκ Πάροεφ σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Reuters. Υπενθυμίζεται ότι ο Πάροεφ ήταν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s Ρωσίας.

Η McDonald’s αποχώρησε από τη ρωσική αγορά τον Μάιο έπειτα από 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και παρουσίας στη χώρα, λόγω «της ανθρωπιστικής κρίσης που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και του επικίνδυνου απρόβλεπτου περιβάλλοντος λειτουργίας».

Η αμερικανική αλυσίδα fast-food πούλησε τη ρωσική επιχείρηση στον τοπικό κάτοχο άδειας και επιχειρηματία Αλεξάντερ Γκοβόρ και άνοιξε ξανά στις 12 Ιουνίου με νέο όνομα «Vkusno & tochka», δηλαδή, «γευστικό και τίποτε άλλο». Συνολικά 15 καταστήματα άνοιξαν στην ρωσική πρωτεύουσα και στα προάστιά της στις 12 Ιουνίου, ενώ άλλα 35 άνοιξαν την επόμενη μέρα, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως επισημαίνει το businessinsider, οι φωτογραφίες από τα εγκαίνια που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν τα εστιατόρια της νέας αλυσίδας να πλημμυρίζουν με κόσμο.

Ωστόσο, τα ανανεωμένα εστιατόρια McDonald’s παρουσιάζουν λίγες αλλαγές οι οποίες περιορίζονται σε πινακίδες, λογότυπα και στολές για το προσωπικό, όπως έγραφε το Insider στις 15 Ιουνίου.

Τα περισσότερα από τα γεύματα στο νέο μενού εξακολουθούν να παρασκευάζονται από συστατικά και εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε η αλυσίδα φαστ φουντ των ΗΠΑ. Ωστόσο, τα Big Mac και McFlurry δεν είναι πλέον διαθέσιμα.

Στόχος της Vkusno & tochka είναι να ανοίξει 1.000 καταστήματα σε ολόκληρη τη Ρωσία σε τέσσερα έως πέντε χρόνια — από 850 που λειτουργούσαν με το εμπορικό σήμα McDonald’s, δήλωσε Πάροεφ.

Ο ίδιος ανυπομονεί επίσης να ανοίξουν εστιατόρια Vkusno & tochka και σε νέες τοποθεσίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.