ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τώρα οι Ιάπωνες τρέμουν να μην τους διώξει η Ρωσία από τον αγωγό Sakhalin-2

Mitsui και Mitsubishi σε συνομιλίες με την ιαπωνική κυβέρνηση για να διατηρήσουν το ποσοστό τους

Τώρα οι Ιάπωνες τρέμουν να μην τους διώξει η Ρωσία από τον αγωγό Sakhalin-2

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η ιαπωνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τη Mitsui και τη Mitsubishi για το πώς να διατηρήσουν το μερίδιό τους στο έργο Sakhalin-2, ανέφερε το πρακτορείο Kyodo το Σάββατο.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο Πρωθυπουργός Fumio Kishida και ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Koichi Hagiuda σε συνάντηση την Παρασκευή συμφώνησαν για την πορεία διατήρησης του μεριδίου στο έργο LNG, όπως είχε αναφέρει προηγουμένως η εφημερίδα Nikkei.

Την 1η Ιουλίου, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα, το οποίο γράφει ότι μια ρωσική εταιρεία θα γίνει ο νέος φορέας εκμετάλλευσης του έργου Sakhalin-2, αντί της εταιρείας Sakhalin Energy. Η περιουσία της Sakhalin Energy θα μεταβιβαστεί δωρεάν στη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία θα τη μεταβιβάσει σε νέο φορέα εκμετάλλευσης και όλα τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του προκατόχου θα μεταβιβαστούν σε αυτήν.

Οι ξένοι μέτοχοι της Sakhalin Energy πρέπει να συμφωνήσουν εντός ενός μηνός να αποδεχθούν τις μετοχές στη νέα εταιρεία σε αναλογία με τις μετοχές της πρώην εταιρείας. Το μερίδιο ελέγχου σε αυτήν (50% συν μία μετοχή) ανήκει στην Gazprom, η Shell έχει το 27,5% των μετοχών, η ιαπωνική Mitsui και η Mitsubishi 12,5% και 10% αντίστοιχα. Η ρωσική κυβέρνηση θα αποφασίσει για τη μεταβίβαση της μετοχής ή για την άρνηση να το πράξει.

Νωρίτερα σήμερα Σάββατο, η εφημερίδα Nikkei ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, Koichi Hagiuda, ο οποίος είπε ότι «οι ιαπωνικές εταιρείες έχουν ήδη μερίδιο στο έργο, επομένως συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό Fumio Kishida ότι θα πρέπει να το διατηρήσουν». Τώρα, όπως σημείωσε η εφημερίδα, οι εταιρείες θα αποφασίσουν ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν από τη ρωσική πλευρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά την απόφαση να διατηρήσει ένα μερίδιο στο έργο, το Τόκιο φοβάται ότι η Μόσχα μπορεί να απορρίψει τα αιτήματα για επένδυση στον νέο φορέα εκμετάλλευσης Sakhalin-2. Επιπλέον, η Ιαπωνία πιστεύει ότι υπάρχουν κίνδυνοι για σταθερές προμήθειες LNG στη χώρα, ακόμη και αν ιαπωνικές εταιρείες συμμετάσχουν στο έργο, σημειώνει η εφημερίδα.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.