Ο Γιώργος Πατούλης από το 1998 ξεδίπλωσε τις πολιτικές του βλέψεις. Όταν έδρασε στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ξεκινώντας αυτό το έτος την πολιτική του σταδιοδρομία, όταν και εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Πεύκης, διατελέσας Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού στις δημοτικές εκλογές είχε βγει πρώτος σε ψήφους, με το ψηφοδέλτιο του Παύλου Καμάρα (Δήμαρχος Πεύκης (1995-2006)!

Στις δημοτικές εκλογές του 2002 επανεξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε ψήφους σε όλα τα Βόρεια Προάστεια.

Το 2004 γνώρισα προσωπικά τον Γιώργο Πατούλη με τον θεσμικό ρόλο που είχα στον ΛΑ.Ο.Σ.

Από του σημείου αυτού οι πολιτικές φιλοδοξίες του Γιώργου Πατούλη συνεχώς αύξαναν! Η μεθοδικότητά του και οι καλές δημόσιες σχέσεις που είχε δημιουργήσει με το Μαρούσι, κυρίως λόγω της “μούσας” του και συζύγου του Μαρίνας Σταυράκη – Πατούλη, αλλά και του ιατρείου του κοντά στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, τον οδήγησαν στο να διεκδικήσει ως υποψήφιος Δήμαρχος τη Δημαρχία Αμαρουσίου!

Έτσι το 2006 εξελέγη Δήμαρχος Αμαρουσίου με ποσοστό 53,22% στον δεύτερο γύρο! Και αφού τρώγοντας έρχεται η όρεξη, ο Γιώργος Πατούλης, πολύ καλός στις δημόσιες σχέσεις, “έπεισε” τους Μαρουσιώτες το 2010 να τον επανεκλέξουν Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 56,44%! Αλλά και στις δημοτικές εκλογές του 2014 επανεξελέγη Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 57,89. Ταυτόχρονα διετέλεσε Πρόεδρος στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος)!

Ο Γιώργος Πατούλης τύγχανε πάντα της κομματικής στήριξης της ΝΔ!

Όνειρό του να γίνει Πρόεδρος της ΝΔ και εν δυνάμει Πρωθυπουργός…

Βέβαια, όπως είπαμε τρώγοντας ανοίγει η όρεξη! Έτσι και ο Γιώργος Πατούλης, κάπου στο 2017 θεώρησε ότι πρέπει να διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας! Αφού οι καλές δημόσιες σχέσεις του με τα ΜΜΕ του έδιναν ευκαιρία στο όνειρο, που καταρχήν ήταν η Δημαρχία της Αθήνας!

Γι΄ αυτό με απόλυτη μεθοδικότητα ίδρυσε Όμιλο Ενεργών Πολιτών “Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά” και απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στους Αθηναίους πολίτες, οι οποίοι θα ήθελαν να δουν ξανά να ζωντανεύει η πόλη τους και να λάβει ξανά τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι!

Αυτή η πρόσκληση έγινε κάτω από τη σκιά της Ακροπόλεως σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου!

Όμως αυτήν την φορά λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο, αφού το εγχείρημά του, ώστε να καταλάβει την Αθήνα, και που θα του άνοιγε στην συνέχεια την πόρτα διεκδίκησης της αρχηγίας της ΝΔ σε εσωκομματικές εκλογές, σκόνταψε στον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη! Καλύτερα θα έλεγα στην Ντόρα Μπακογιάννη! Η οποία είχε τα ίδια ακριβώς σχέδια στην Αθήνα για τον γιο της, τον Κώστα Μπακογιάννη!

Η οποία τελικά, στόχευση της Ντόρας Μπακογιάννη επικράτησε και έτσι το χρίσμα για τη διεκδίκηση του Δήμου Αθηναίων από τη ΝΔ το έλαβε ο Κώστας Μπακογιάννης! Ο δε Γιώργος Πατούλης αναγκάστηκε να αποδεχτεί την εντολή Μητσοτάκη και να διεκδικήσει την Περιφέρεια της Αττικής! Βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολύ θα ήθελε να εξαφανίσει πολιτικά τον Γιώργο Πατούλη, αλλά βλέπετε την εποχή εκείνη ο Γιώργος Πατούλης ήταν ισχυρό πολιτικό κεφάλαιο της ΝΔ!

Έτσι ο Γιώργος Πατούλης, μη μπορώντας να κάνει αλλιώς, διεκδίκησε την Περιφέρεια της Αττικής με τα πολλά προβλήματα και την οποία τελικά κέρδισε το 2019 στον δεύτερο γύρο!

Οι σχέσεις του όμως με τον σημερινό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχώς γίνονταν χειρότερες και είχε λάβει το μήνυμα πως έχει τελειώσει για τη ΝΔ!

Για το λόγο αυτό κι επειδή το μεγάλο του όνειρο χάθηκε στον “μεγάλο περίπατο” των Αθηνών, ανακοίνωσε, πως και χωρίς τη στήριξη της ΝΔ θα διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Αττικής το 2023!

Αντιλαμβάνεστε όμως όλοι, ότι το άστρο Γιώργος Πατούλης στο πολιτικό στερέωμα είχε αρχίσει να δύει! Από τη στιγμή μάλιστα που “απώλεσε” το φωτεινότερο αστέρι του, που ήταν όλα αυτά τα χρόνια ο μισός του εαυτός, δηλαδή, η Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη. Αφού όπου εκείνος έκοβε, εκείνη έραβε!

Αλλά πλέον ο Γιώργος Πατούλης είχε αρχίσει να σπαρταράει σαν το ψάρι. Αφού μάλιστα άρχισε να χάνει σταδιακά και την αδιαμφισβήτητη αίγλη του στα ΜΜΕ! Με πρώτον και καλύτερο τον δημοσιογραφικό Όμιλο του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη! Ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο, όπως σας είχα ενημερώσει, σύμφωνα με τις πηγές πληροφόρησής μου, θα επιδιώξει εν ευθέτω χρόνο, μετά την “κατάληψη” της Δημαρχίας του Πειραιά, να γίνει κυρίαρχος και της Περιφέρειας της Αττικής! Δηλαδή του μισού πληθυσμού της Ελλάδος!

Πόλεμος μεταξύ “Εφιαλτών” Κ. Μητσοτάκη και Γ. Πατούλη…

Αυτήν την μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη – Πατούλη ήρθε να αναδείξει περαιτέρω η κακοκαιρία “Ελπίς”. Όπου ο Πρωθυπουργός κάλυψε απόλυτα τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, επιρρίπτοντας το μεγαλύτερο μερίδιο ευθυνών στον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη!

Επίσης από πολλά Μέσα δέχτηκε μεγάλη επίθεση, επίθεση που για μια ακόμα φορά προσπάθησε με ψυχραιμία να αντιμετωπίσει, χωρίς βέβαια επιχειρήματα που θα ευσταθούν και θα έπειθαν την οργισμένη κοινή γνώμη, πως η αντιμετώπιση του χιονιά ήταν η ενδεδειγμένη από την Περιφέρεια!

Η επίθεση όμως που δέχτηκε από τον Πρωθυπουργό, εκνεύρισε αφάνταστα τον Γιώργο Πατούλη! Τον ενόχλησε σφόδρα η κάλυψη στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, που παρείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το γεγονός πως η γύμνια όλου του κρατικού μηχανισμού, αποδίδεται στον ίδιο!

Έτσι ο Γιώργος Πατούλης αποφάσισε την μετωπική κόντρα με τον Πρωθυπουργό, μέσω του επικοινωνιακού πλεονεκτήματος που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια με τα Μέσα!

Καταγράφω παρακάτω κάποιες δηλώσεις του:

«Ο Πρωθυπουργός ωραιοποίησε την κατάσταση, με την έννοια πως και άλλοι φταίνε. Ο Πρωθυπουργός έδωσε μία διάσταση, έδωσε μία συγγνώμη αλλά από την άλλη πλευρά από τους κρίκους από την αλυσίδα, που είναι η πολιτική προστασία, να ζητήσουν και οι άλλοι κρίκοι συγγνώμη. Ο ΔΕΔΔΗΕ παραδείγματος χάριν»!

Ευχαρίστως να αναλάβω όλες τις ευθύνες που μου αναλογούν. Τώρα είναι ώρα δουλειάς. Τρία μερόνυχτα είμαστε στο πόδι, προσπαθώντας να βοηθήσουμε τους εγκλωβισμένους συμπολίτες μας και μεταφέροντάς τους όπου χρειάζεται. Από την άλλη, δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη γιατί δεν έκλεισαν οι δημόσιες υπηρεσίες τη Δευτέρα. Μπορώ να αναλάβω την ευθύνη που έκλεισαν τα σχολεία τη Δευτέρα κι ευτυχώς που έκλεισαν…»!

Στο σημείο αυτό να πω, πως άποψή μου είναι, ότι η κατάρρευση του κράτους πρώτα αποδίδεται στον Πρωθυπουργό και δευτερευόντως στον Περιφερειάρχη!

Γιατί απεδείχθη για μια ακόμη φορά, πως ούτε ο ένας μπορεί να είναι Πρωθυπουργός, ούτε ο άλλος “μικρός” Πρωθυπουργός!

Και οι δυο χάθηκαν μέσα στην ανικανότητά τους, στην αναποτελεσματικότητά τους!

Σύντομα ο ελληνικός λαός θα τους οδηγήσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, με μελανά γράμματα!

Γ. Σγουρός: Παραιτηθείτε, κύριε Πατούλη, τώρα…

Αλλ΄ όμως ευθύνες τεράστιες έχει ο ελληνικός λαός, ο οποίος άκοπα και απαίδευτα τους ψηφίζει! Αφού ψηφίζει με κομματικό κριτήριο! Παραβλέποντας πολιτικές αξίες που πρόσφεραν στον Τόπο και θα έπρεπε να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από τον λαό μας. Μια τέτοια περίπτωση στην Περιφέρεια Αττικής είναι η περίπτωση του Γιάννη Σγουρού! Του επί οκτώ χρόνια Νομάρχη και ακολούθως τέσσερα χρόνια Περιφερειάρχη Αττικής, με χρηστή διαχείριση των οικονομικών της και έγκαιρη πρόληψη αντιμετώπισης θεομηνιών!

Ο Γιάννης Σγουρός λοιπόν για άλλη μια φορά δεν κρύφτηκε – όπως άλλοι – και με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, κατηγόρησε τον κ. Πατούλη αλλά και τον κρατικό μηχανισμό για ανικανότητα στη διαχείριση του χιονιά. Τους κατηγόρησε πως εξαφανίστηκαν στα δύσκολα και άφησαν μόνους τους τους πολίτες!

Ζήτησε ευθέως την παραίτηση του κ. Πατούλη!

Παρακάτω το ΔΤ της Περιφερειακής Παράταξης “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής”:

«Τις τελευταίες ώρες ολόκληρη η Ελλάδα έγινε μάρτυρας της πρωτοφανούς ανικανότητας και ανεπάρκειας της Περιφέρειας Αττικής και του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει την επέλαση ενός ισχυρού καιρικού φαινομένου, ήδη γνωστού εδώ και πολλές μέρες.

Οι προγνώσεις μπορεί να ήταν αρκετές για να στηθούν για άλλη μια φορά πολύ έγκαιρα σόου μπροστά στις κάμερες με πανάκριβα μισθωμένα οχήματα, αποδείχθηκαν ωστόσο πολύ λίγες για να προληφθεί το χάος και να μπορέσει να στηθεί ένας στοιχειώδης επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Η επιστήμη είναι εργαλείο και όπλο σε όσους έχουν σχέδιο και γνώση είναι όμως ανώφελα όταν κυριαρχεί το φαίνεσθαι και η απρονοησία.

Ο βασιλιάς αποδείχθηκε γυμνός αυτή τη φορά μέσα στο χιόνι.

Εκατοντάδες οδηγοί και γονείς με μικρά παιδιά παρέμειναν για ώρες ατελείωτες εγκλωβισμένοι στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής – Αττική Οδός, Μεσογείων, Κηφισίας, Μαραθώνος, Κατεχάκη, Φυλής, Τατοϊου, Πάρνηθος, Ποσειδώνος κ.α.- σε ένα απίστευτο χάος που όμοιο του δεν έχουμε ξαναζήσει.

Κοινός παρονομαστής το γεγονός ότι οι περισσότεροι δρόμοι ανήκουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής – που ο κ. Πατούλης διαβεβαίωνε με στόμφο πως ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία.

Φτάνει, λοιπόν, πια η κοροϊδία και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Φτάνει πια με τα σόου και τις πολυέξοδες εκδηλώσεις για να εντυπωσιάσουμε τους “ιθαγενείς”.

Ζητείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης, αλλά και παραιτήσεις εδώ και τώρα ως ελάχιστο δείγμα ευθιξίας από όσους συστηματικά υποβαθμίζουν και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Μήδεια – Πυρκαγιές – Ελπίδα!!! Παραιτηθείτε, κύριε Πατούλη, τώρα!»!

Εξαφανίστηκαν τα “θηρία” του Γιώργου Πατούλη…

Θα ήθελα να σταθώ στην αναφορά του Γιάννη Σγουρού: “για άλλη μια φορά έγινε σόου μπροστά στις κάμερες με πανάκριβα μισθωμένα οχήματα…”, και να εξηγήσω, όπως έγραψε το pronews:

«…λίγες ημέρες πριν “χτυπήσει” η κακοκαιρία “Ελπίδα” την χώρα, o Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρουσίασε τα “θηρία” του, λέγοντας ότι ο “μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα”! Τις τελευταίες όμως ημέρες τα “θηρία” που υποτίθεται θα μας “έσωζαν” από την κακοκαιρία ήταν άφαντα και όλοι αναρωτήθηκαν για την τύχη τους, άλλωστε δώσαμε περίπου 500 χιλιάδες ευρώ για να τα αποκτήσουμε.

Αφού τελικά επιβεβαιώθηκε ότι τα “θηρία” του Γ. Πατούλη δεν χρησιμοποιήθηκαν, όταν τα είχαμε ανάγκη, προσπαθήσαμε τουλάχιστον να βρούμε ποια είναι η εταιρεία που πλούτησε κατά 500 χιλιάδες ευρώ.

Όπως σας αποκάλυψε το Pronews.gr είναι η εταιρεία GRGenesis Facility Management, η οποία ξεχωρίζει για το κιτς λογότυπο της.

Αναζητώντας λοιπόν τα ίχνη της μυστηριώδους GRGenesis επισκεφτήκαμε το site της. Παρατηρήσαμε ότι είναι προχειροφτιαγμένο (μάλλον δημιουργήθηκε πρόσφατα), σε μια απλή πλατφόρμα, έχει μόνο μια πρόταση για το ποια είναι η εταιρεία, ενώ το κορυφαίο είναι ότι δεν έχει ούτε έναν πελάτη! Όσον αφορά τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου; Να τους πούμε σε καλή μεριά!»!

Γ. Σγουρός: Φταίνε τα κόμματα, όχι μόνο ο Πατούλης…

Ωστόσο ο Γιάννης Σγουρός, “κομμένος” από την ΕΡΤ και τα Συστημικά κανάλια, έδωσε την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου συνέντευξη στο “Κανάλι Ένα 90,4” και την εκπομπή Πειραιάς 24 με τον Βασίλη Ταλαμάγκα!

Αποδίδοντας ευθύνες, τόσο στην κυβέρνηση για τις επιλογές των προσώπων σε επιτελικές θέσεις, όσο και στη Περιφέρεια για μη πρόληψη παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων!

Παρακάτω όπως ανέβασε τα όσα είπε ο Γιάννης Σγουρός στο διαδίκτυο το “Κανάλι Ένα” του Πειραιά:

«Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Δεν φταίει μόνο ο κ. Πατούλης διότι ήταν αναποτελεσματικός αυτό το τριήμερο. Φταίνε τα κόμματα, τα οποία επιλέγουν ανθρώπους που δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά.

Για τον β΄ βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να έχεις περιφερειακή ορατότητα και να ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει στην Περιφέρεια των 5 εκατομμυρίων πολιτών. Αν δεν υπάρχει, τότε αποκλείεται ότι και να πάρεις να το βγάλεις σε πέρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα»!

Μεταξύ άλλων είπε ότι η Περιφέρεια:

«Όφειλε να έχει προβεί σε ρίψη άλατος πριν την έναρξη της χιονόπτωσης και να έχει παρατάξει σε εύλογη απόσταση, εκχιονιστικά, γκρέϊντερ και άλλα μηχανήματα, ώστε να επιχειρήσουν άμεσα. Επίσης να υπάρχει μέριμνα απεγκλωβισμού ατόμων ή όπου δεν κατέστη δυνατόν να παρέχεται τροφή και νερό»!

Παράλληλα σύμφωνα με τον πρώην Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρό έπρεπε:

«Να είχαν επισημανθεί τα επικίνδυνα σημεία και όλοι οι φορείς να είναι έτοιμοι να δράσουν. Αντιθέτως, όλοι μετά τις 2 το μεσημέρι εξαφανίστηκαν και είναι αδικαιολόγητοι»!

Αναφερόμενος στη διανομή του αλατιού είπε ότι:

«Οι ποσότητες που είχε προμηθευτεί η Περιφέρεια Αττικής ήταν ελάχιστες καθώς την τελευταία στιγμή ο διαγωνισμός που ήταν σε εξέλιξη, κόπηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο διαγωνισμός έπρεπε να γίνει έναν χρόνο πριν, για να αντιμετωπιστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Εμείς, 12 χρόνια που διοικήσαμε δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ τέτοιο θέμα. Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε ένα σοβαρό λάθος. Τον Σεπτέμβριο του 2019 μετέφερε τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού συμβουλίου στην Οικονομική Επιτροπή. Σε άτομα νέα, τα οποία δεν είχαν την εμπειρία και τη δυνατότητα να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της χρονικής περιόδου. Ωστόσο το πρώτο λάθος ήταν του ΣΥΡΙΖΑ. Που εφάρμοσε την απλή αναλογική με αποτέλεσμα να γίνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για να γίνουν πλειοψηφίες με το πρόσχημα και την δικαιολογία της κυβερνησιμότητας» κατέληξε ο κ. Σγουρός!

Φίλοι και εχθροί κατά Πατούλη…

Κλείνοντας δεν θα μπορούσα να μην επισημάνω την επίθεση που δέχτηκε ο Γιώργος Πατούλης από τον Δήμαρχο Χαλανδρίου Σ. Ρούσσο!

Ο οποίος ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι τα μηχανήματα του Δήμου ανοίγουν μόνα τους κεντρικούς δρόμους και τους οποίους είχε αναλάβει ο Γιώργος Πατούλης! Και κατηγόρησε την Περιφέρεια Αττικής ώστε να αντιμετωπίσει την χιονόπτωση των ημερών!

Ειλικρινά αυτή η επίθεση του Σίμου Ρούσσου, “ωφελημένου” από τον Γιώργο Πατούλη, μας έκανε εντύπωση!

Φαίνεται έπαιξε ρόλο η φιλία και η στήριξη που απολαμβάνει ο Σίμος Ρούσσος από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, παλαιού Κνίτη και σημερινού προστατευόμενου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ωστόσο σήμερα που ο αριστερός Δήμαρχος Χαλανδρίου βάλλεται πανταχόθεν για την ανεπάρκειά του, στην αντιμετώπιση επίλυσης προβλημάτων πολιτών του Δήμου από την κακοκαιρία, που είναι κρυμμένη η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου, της γαλάζιας Παράταξης;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράπονο πολλών Χαλανδραίων πολιτών!