Στις 29 Ιουνίου 2020 έγραφα σε άρθρο μου με τίτλο: “Μήπως ήλθε η ώρα να χαμογελάσουμε στη Ρωσία”, μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Μας ανησυχεί ιδιαίτερα, το γεγονός ότι παραμένει πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα ο Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος δεν σταματά τις ωμές και συνεχείς παρεμβάσεις του στην ελληνική Πολιτεία! Διατυπώνει απόψεις πέραν της διπλωματικής του ιδιότητας, επεμβαίνοντας στις σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας με αυτήν της Ρωσίας! Προκλητικά έχει κάνει συναντήσεις με την ηγεσία του Στρατού, παρακάμπτοντας επιδεικτικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης! Ακόμη και αμερικανικά επιχειρηματικά συμφέροντα προωθεί ανά την ελληνική Επικράτεια, όπως πχ στην Αλεξανδρούπολη, ως ο Ύπατος Αρμοστής της Ελλάδος!

Όλα αυτά μας ανησυχούν ιδιαίτερα, από τη στιγμή που κλιμακώνεται κάθε ημέρα και περισσότερο η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα!

Τι επιζητούν τέλος πάντων οι ΗΠΑ; Να γίνει η Ελλάδα μια νέα Ουκρανία;

Δεν μπορεί παρά να μας ανησυχεί η διγλωσσία του κ. Πάιατ, ο οποίος από τη μια μεριά μας λέγει, ότι το Καστελόριζο καθώς κι όλα τα ελληνικά νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και από την άλλη να στηρίζει το παράνομο Τουκολιβυκό Μνημόνιο που συνέταξαν ο Ρ. Τ. Ερντογάν και η κυβέρνηση της Τρίπολης του Φαγέζ αλ Σάρατζ! Δεν είναι δυνατόν ο κ. Πάιατ να μένει στην διπλωματική ρητορική καταδίκης των τουρκικών αυθαιρεσιών σε Ελλάδα και Κύπρο και να μην κάνει ουσιαστική διπλωματική παρέμβαση!

Όπως δεν κάνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις υπέρ της νομοταγούς Ελλάδας και κατά της ταραχοποιούς Τουρκίας, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Όταν στις διάφορες ανθελληνικές τοποθετήσεις του Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, είχαμε άλλη μια εξόφθαλμη ανθελληνική ενέργεια της Ατλαντικής Συμμαχίας κατά τη διάρκεια εργασιών του ΝΑΤΟ, με την ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία προσπαθούσε να αναδείξει το ζήτημα της παράνομης συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης του Φαγέζ αλ Σάρατζ, που παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ο αγγλικής καταγωγής προεδρεύων επιχείρησε παντί τρόπω να εμποδίσει την ανάπτυξη των Ελληνικών θέσεων, διακόπτοντας συστηματικά τους βουλευτές μας!

Με αποτέλεσμα την αποχώρηση της Ελληνικής αντιπροσωπίας από την κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και καταγγέλλοντας την στάση του προεδρεύοντος! Για την ιστορία, οι συμμετέχοντες Έλληνες βουλευτές, ήταν οι βουλευτές της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και Μανούσος Βολουδάκης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Μάριος Κάτσης και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος! Οι οποίοι έβγαλαν κοινή ανακοίνωση και στην οποία λέγουν μεταξύ άλλων:

“Ο Προεδρεύων των εργασιών συστηματικά μας διέκοπτε στις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις μας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των θέσεών μας”!

Είναι όμως οξύμωρο η Ε.Ε. με τα λόγια να παραδέχεται πως τα Ελληνικά σύνορα είναι και Ευρωπαϊκά, ωστόσο στην περίπτωση μιας εμπόλεμης κατάστασης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, είναι σίγουρο ότι θα το παίξει “Πόντιος Πιλάτος”!

Άλλωστε, φαίνεται τον ύπουλο ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τον έχει καταλάβει και η κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η δήλωση σε τηλεοπτικό σταθμό του αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, Θάνου Ντόκου, που είπε:

“Έχουμε, βέβαια, δηλώσεις συμπαράστασης από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, αλλά δεν νομίζω ότι είναι υψηλή προτεραιότητα για εκείνους”.»!

Υπό Αμερικανική διοίκηση ο Έβρος…

Η Ελλάς (οι κυβερνήσεις της) διαχρονικά ισχυρίζεται ότι ανήκει στη Δύση, όταν η Δύση επανειλημμένως δεν την στήριξε εμπράκτως, όταν η Ελλάς την χρειάστηκε!

Θεωρώ λοιπόν χρήσιμο να αναφέρω άλλο ένα απόσπασμα από άρθρο μου (Υπό Αμερικανική διοίκηση ο Έβρος), που δημοσιεύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 και αποδεικνύει πως δίνουμε τα πάντα στον Αμερικανικό παράγοντα χωρίς να παίρνουμε ανταλλάγματα, επειδή ήμαστε δέσμιοι του καταστροφικού αφηγήματος “Ανήκουμε στη Δύση”!

Παρακάτω το προ 2ετίας και πλέον αποκαλυπτικού άρθρου μου:

«Ωστόσο, το στίγμα της ολικής επίθεσης κατά των Ελληνορωσικών σχέσεων, την έδωσε τον Φεβρουάριο η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία σε δημοσίευμά της ανέφερε, πως είναι σε εξαιρετικό δρόμο οι σχέσεις των Αμερικανών και Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων! Χαρακτήριζε όμως, την Αλεξανδρούπολη ως μια πόλη με παραδοσιακούς στενούς δεσμούς με την Ρωσία και για το λόγο αυτό θα έπρεπε ο Αμερικανικός παράγοντας να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη!

Όπερ και εγένετο! Και προφανώς ο ρόλος αυτός ανατέθηκε στο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο οποίος συχνά ανεβαίνει και “περιοδεύει” τον Έβρο!

Έτσι οι ΗΠΑ θέλουν να εμποδίσουν την Ρωσία (και άλλους) από το να κάνει οτιδήποτε στον Έβρο, ώστε ότι Αμερικανικό γίνει ακολούθως, να φανεί σαν όαση στην έρημο. “Ερημώνουν” τον τόπο για να φτιάξουν “όαση” με τις βάσεις τους κλπ. και μετά θα επιζητήσουν και το χειροκρότημα!

Αλλά, η πολλών εβδομάδων έρευνά μας για την Αλεξανδρούπολη, μέχρι και τον βόρειο Έβρο, αλλά και η προηγούμενη αναφορά στο άρθρο μας, για την απαράδεκτη συμμόρφωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, με την εφαρμογή των εντολών του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, να ακυρώσει την συμφωνία συνεργασίας και την αδελφοποίηση με το Επιμελητήριο Συμφερούπολης στην Κριμαία, τάραξαν τα βαλτώδη νερά στην Αλεξανδρούπολη και όχι μόνο.

Αφού μεταξύ άλλων, ο κ. Τοψίδης σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι ΔΕΛΤΑ της Αλεξανδρούπολης – όπως ενημερωθήκαμε – προσπάθησε να δικαιολογηθεί, ότι η διακοπή της αδελφοποίησης με το Επιμελητήριο Συμφερούπολης της Κριμαίας (που παραδόξως “ικανοποίησε τον κ. Πάιατ”) έγινε διότι, το νέο ΔΣ του Επιμελητηρίου είδε ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον από την ρωσική πλευρά! Δεν υπήρχε δηλαδή όφελος για το Επιμελητήριο… Δηλαδή, όπως του είχε πει παλαιότερα ο κ. Πάιατ;»!

Νέα υποτελής στάση του Πρωθυπουργού στην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ…

Σήμερα προέκυψαν με πρόσχημα την κρίση στην Ουκρανία, που η Δύση θεωρεί πως βρίσκεται εκτός ελέγχου, τα διαδοχικά ραντεβού της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τον Όλαφ Σολτς, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου!

Βέβαια η “πληροφόρηση” που είχε ο Ελληνικός λαός από τα Συστημικά ΜΜΕ της Πατρίδος μας, ήταν πως σε αυτές τις συναντήσεις μονοπωλήθηκε η διαχείριση της κρίσης στην Ουκρανία και το πακέτο των οικονομικών κυρώσεων που θα επιβληθούν στην Ρωσία!

Αλλά πληροφορούμαστε, πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός συζήτησε με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και Ελληνοτουρκικά ζητήματα!

Υποσχόμενος και δεσμευόμενος, πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φέρει στη Βουλή των Ελλήνων για κύρωση την αναβαθμισμένη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA)! Συμφωνία, που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο συμφερόντων των ΗΠΑ στην Ν.Α. Μεσόγειο!

Όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η γύρω περιοχή του Έβρου που έχει καταστεί Αμερικανική Βάση των ΗΠΑ, ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας γι΄ αυτούς που δεν σταματούν μόνο στην Αλεξανδρούπολη, αλλά θα βάλουν στο χέρι κι άλλες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας!

Ζητήματα που πρέπει να έχουν υλοποιηθεί από την Ελληνική κυβέρνηση μέχρι της μετάβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, όπου στην Αμερικανική Πρωτεύουσα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν!

Έτσι ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε περιχαρής προς τους Έλληνες δημοσιογράφους, τονίζοντας ιδιαιτέρως, πως:

«Συμφωνήσαμε, ότι οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο στην ιστορία τους»!

Απαντήστε κ. Πρωθυπουργέ…

Ωστόσο εμείς θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Πρωθυπουργό, ο οποίος “εξαπέλυσε” επίθεση κατά του Προέδρου της Ρωσίας Βλαδίμηρου Πούτιν, εξυπηρετώντας σαφέστατα τα Νατοϊκά και Αμερικανικά συμφέροντα, αν στην συνάντηση με την Αμερικανίδα Αντιπρόεδρο και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κρίση στην Ουκρανία και την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία, έθεσε το ζήτημα των οικονομικών κυρώσεων προς την Τουρκία, κυρώσεις που δεν τολμά να επιβάλλει η Γερμανία για την συνεχώς αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας κατά της Ελλάδος;

Όταν η Τουρκία μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος των ΗΠΑ αμφισβητεί τα διεθνώς αναγνωρισμένα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, μέλους του ΝΑΤΟ και συμμάχου των ΗΠΑ;

Η Ρωσία κατά την άποψη των ΗΠΑ και της ΕΕ πρέπει να τιμωρηθεί, όχι όμως και η Τουρκία;

Πρέπει να τιμωρηθεί η Ρωσία γιατί εισβάλλει στην Ουκρανία, μη μέλος του ΝΑΤΟ και δεν πρέπει να τιμωρηθεί η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, που διατηρεί την Κατοχή με στρατεύματα της Βόρειας Κύπρου, γράφοντας στις σόλες των υποδημάτων της τα επί σειρά ετών καταδικαστικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, που πρωτοστάτησε στη δημιουργία της “Συμφωνίας των Πρεσπών”;

Είναι λοιπόν κακή η Ρωσία και της χρειάζεται τιμωρία από τη Δύση και δεν είναι κακή η Τουρκία που παράνομα κατέχει το 40% του νησιού;

Όμως η δική μας πληροφόρηση δεν αρκείται σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στα Συστημικά ΜΜΕ!

Εξέχουσα πηγή μας, μας ενημέρωσε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε στην Αμερικανίδα Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, πως θα φέρει στη Βουλή των Ελλήνων, το επόμενο χρονικό διάστημα για κύρωση τους τρεις εφαρμοστικούς νόμους, τα πρωτόκολλα, τα μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια!

Αυτό μου είπε η εξέχουσα πηγή μου, θα είναι “το διαβατήριο Μητσοτάκη” στην μακροημέρευσή του στην Εξουσία! Από τη στιγμή που δεν θα υπάρξει καμιά αντίδραση, καμιά διαφωνία, από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ!

Η Δύση επέτρεψε την Μικρασιατική καταστροφή…

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή!

Με την άτακτη υποχώρηση του Ελληνικού στρατού μετά την κατάρρευση του μετώπου και τη γενικευμένη εκδίωξη και εξόντωση μεγάλου μέρους του Ελληνοχριστιανικού πληθυσμού της Μικράς Ασίας.

Όταν συνολικά το φθινόπωρο του 1922 έφθασαν στην Ελλάδα περίπου 900 χιλιάδες Μικρασιάτες πρόσφυγες!

Τότε συντελέστηκε ένας Ελληνικός ξεριζωμός! Οι αρπαγές και οι λεηλασίες σπιτιών και περιουσιών, οι γεωργικές και κτηνοτροφικές καταστροφές, το γκρέμισμα σχολείων, ναών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, η καταστροφή βιοτεχνικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων, με τον παράλληλο ευτελισμό κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας στον οποίο περιλαμβάνονταν βασανισμοί αιχμαλώτων, ακρωτηριασμοί, θανάτωση βρεφών, βιασμοί, η ηθική οδύνη υπό το κλίμα του τρόμου και της απειλής του θανάτου, αλλά και ατέλειωτες πορείες στα περιώνυμα “τάγματα εργασίας” με άγνωστο αριθμό ανθρώπων που χάθηκαν σ’ αυτά, οι απαγχονισμοί, τα δημόσια λιντσαρίσματα, καθώς και οι εκτελέσεις με αποφάσεις των τουρκικών “Δικαστηρίων της Ανεξαρτησίας”, δεν έχουν μέχρι σήμερα ερευνηθεί πλήρως! Γιατί άραγε; Γιατί ενοχλεί την Τουρκία;

Αλήθεια, πού ήταν τότε η Δύση; Που ήταν η Γαλλία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο; Πού ήταν οι ΗΠΑ; Τι πράττουν σήμερα κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη;

Κρύφτηκε η Δύση…

Αλλά αυτή είναι η Δύση και σήμερα! Θόλωσε τα μυαλά του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον υπερφίαλο φανφαρονισμό της και τώρα που η Ουκρανία δέχεται την Ρωσική επίθεση η Ουκρανία νιώθει μόνη και αναγκάζει τον Πρόεδρό της να απευθύνει μήνυμα προς τον Ουκρανικό λαό και να εκφράζει την πρόθεση του να μιλήσει με τη Ρωσία, ακόμη και με τους όρους που θέτει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, από τη στιγμή που η Δύση είναι άφαντη!

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, στο μήνυμά του προς τον Ουκρανικό λαό, είπε για τις επαφές που είχε με ηγέτες της Δύσης:

«Κανείς δεν πολεμά στο πλευρό μας! Άφησαν την Ουκρανία μόνη να αντιμετωπίσει τη Ρωσία! Τους ρωτάω, είστε μαζί μας; Λένε ότι είναι μαζί μας, αλλά δεν είναι έτοιμοι να μας πάρουν στη στρατιωτική συμμαχία (ΝΑΤΟ)! Όλοι τους φοβούνται! Εμείς δεν φοβόμαστε όμως! Θα υπερασπιστούμε την χώρα μας!»!

Έτσι η ανύπαρκτη πλέον Ευρωπαϊκή Ένωση, η δίγλωσση και διπρόσωπη ΕΕ επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, που καταλαμβάνει όλη την Ουκρανία και ο Αμερικανός Πρόεδρος δηλώνει (21 Φεβρουαρίου 2022) πως:

«Δεν θα στείλουμε Νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία, ούτε μεταβαίνουν εκεί Αμερικανικά στρατεύματα»!

Επιβεβαιώνοντας έτσι, τις πληροφορίες που έλεγαν πως δεν υπήρχε Αμερικανική πρόθεση εισβολής δυνάμεων των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία! Μένοντας και οι ΗΠΑ στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας!

Γι΄ αυτό και του Πούτιν, μετά από αυτά τα τσαμπουκαλίκια της Δύσης, ιδρώνει συνεχώς το αυτή του!

Και η Ελληνική κυβέρνηση, μέσω του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια και του Αναπληρωτή ΥΠΕΞ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, δεν κρατούν ούτε καν τα προσχήματα και “απειλούν” την Ρωσία!

Μια κυβερνητική στάση, που θυμίζει έντονα την σκηνή από την κινηματογραφική ταινία “Της κακομοίρας”, όπου ο Ζήκος (Κώστας Χατζηχρήστος) διαπληκτιζόμενος με τον Κιτσάρα (Νίκο Ρίζο), του λέγει με την κυρά Δέσποινα (Μαρίκα Νέζερ) να προσπαθεί να τους χωρίσει, μπαίνοντας στη μέση:

Μαλώνεις ρε, μαλώνεις; Άσε τι λέω εγώ, εσύ κράτα με…

Πού πήγαν τα τουρκικά UAV;

Θα κλείσω λέγοντας για μια ακόμη φορά! Η Ελλάς δεν ανήκει στη Δύση! Η Ελλάς οφείλει να ανήκει εκεί όπου είναι το συμφέρον της! Αφού διαχρονικές φιλίες μεταξύ κρατών δεν υπάρχουν! Δημιουργούνται φιλίες σύμφωνα με τα κατά καιρούς συμφέροντα των χωρών!

Αλλά πριν κλείσω να σημειώσω και κάτι που μου εκμυστηρεύτηκε πολύ σοβαρή διπλωματική και στρατιωτική πηγή μου:

«Από τα πρώτα οπλικά συστήματα που εξαφάνισε ο Πούτιν κατά την εισβολή του στην Ουκρανία, ήταν τα πολυδιαφημισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Μπαϊρακτάρ ΤΒ2 της Τουρκίας, με τα οποία είχε εφοδιάσει τους Ουκρανούς! Τα οποία δεν εμφανίστηκαν πουθενά και ποτέ!

Αφού πιθανώς νόμιζε ο Ρ. Τ. Ερντογάν, πως η Ρωσία είναι Αρμενία, Λιβύη, πιθανώς και Ελλάδα»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη στιγμή που αυτά πετούν πάνω από τα νησιά του Αιγαίου μας και η Ελληνική κυβέρνηση τα αφήνει να υπερίπτανται ανενόχλητα, θα πρόσθετα εγώ!!