Παρακολουθούμε με προσοχή την διαρκώς αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα απέναντι στην χώρα μας, και  με ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία την ελληνική παθητικότητα απέναντι σε αυτή την επιθετικότητα. Συνεχείς οι τουρκικές δηλώσεις περί αποστρατικοποίησης των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, συνεχείς και οι αναφορές της Τουρκίας στην “αμφισβητούμενη” ελληνική κυριαρχία σε νησιά του Αιγαίου.

Συνεχείς οι πτήσεις πάνω από ελληνικό εθνικό έδαφος, ενώ η τουρκική ρητορική περιλαμβάνει και καταγγελίες προς την διεθνή κοινότητα περί “δολοφονιών προσφύγων στα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας.

Στον αντίποδα η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τα τουρκικά drones να κάνουν σουρωτήρι τον εθνικό εναέριο χώρο μας, και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι η υπομονή της εξαντλείται χωρίς  να διασαφηνίζει ποια είναι τα όρια της και χωρίς να κάνει κάτι ουσιαστικό για να το δείξει βέβαια.

Την ίδια στιγμή τα τουρκικά επιτελεία απεργάζονται τρόπους δημιουργίας τετελεσμένων στο Αιγαίο. Ποια είναι όμως αυτά τα σχέδια;

Kαμία αναθεωρητική δύναμη δεν χρησιμοποίησε ποτέ ωμή βία σε ξένο κράτος χωρίς μια  υποτυπώδη “νομιμοποίηση” των πράξεών της, έναντι της διεθνούς κοινότητας.

To είδαμε σε κάθε Νατοϊκή επέμβαση, το είδαμε στην πρόσφατη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και θα το βλέπουμε συνεχώς όσο το δίκαιο υφίσταται μόνο για την νομιμοποίηση της επιβολής του ισχυρού.

Υπό αυτό το πρίσμα και λαμβάνοντας υπόψιν τη ρητορική της Άγκυρας, τις διαρκείς διερευνητικές περιπολίες τουρκικών drones πάνω από ελληνικές νησίδες και νησιά αλλά και την ρητορική της περί Ελλήνων που δήθεν δολοφονούν λαθρομετανάστες στο Αιγαίο οδηγούμαστε στο εξής συμπέρασμα:

Στόχος της Τουρκίας είναι η εργαλειοποίηση του λαθρομεταναστευτικού (όπως το έχει κάνει στο παρελθόν) για την δημιουργία τετελεσμένων. Από την άλλη αμφισβητεί την κυριαρχία της χώρας μας σε εκατοντάδες ακατοίκητες και αραιοκατοικημένες νησίδες του Αιγαίου.

Είναι εύκολο λοιπόν για αυτήν να σκηνοθετήσει μια προσάραξη ενός ταχύπλοου γεμάτο μετανάστες σε μία βραχονησίδα ή σε κάποια νήσο, εν συνεχεία την αποστολή δυνάμεων  “έρευνας και διάσωσης” για την περισυλλογή τους.

Φυσικά, δεν θα αποτελείται από διασώστες αλλά από επίλεκτες ομάδες υποβρυχίων καταστροφών οι οποίες θα οχυρώσουν το νησί σε περίπτωση προσπάθειας ανακατάληψης της νήσου από τις Ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις.

Παράλληλα, τουρκικά drones θα επιτηρούν τον εναέριο χώρο της περιοχής, ενώ το τουρκικό πολεμικό ναυτικό θα αποπλεύσει για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση.

Εν τοιαύτη περιπτώσει οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις, ακόμα και αν η πολιτική ηγεσία το επιθυμούσε, δεν θα μπορούσαν να κάνουν πράξη το δόγμα “θα σας κάψουμε πριν ρωτήσουμε”.

Ουσιαστικά η Τουρκία θα τους χρησιμοποιήσει σαν ανθρώπινη ασπίδα απέναντι στην ελληνική αεροπορία. Ποια θα πρέπει να είναι λοιπόν η αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων;

Η αντίδραση θα έπρεπε να έχει δύο άξονες, ο ένας την αποτροπή και εφόσον αυτή αποτύχει την απεμπλοκή. Η αποτροπή προϋποθέτει συνεχή επαγρύπνηση στην θάλασσα ούτως ώστε καμία λέμβος με μετανάστες να μην αποβιβαστεί σε ελληνικό νησί.

Σε περίπτωση αποτυχίας της αποτροπής ο Ελληνικός Στόλος θα πρέπει άμεσα (με την κάλυψη της αεροπορίας) να προβεί σε ναυτικό αποκλεισμό της νήσου σε μια ιδιότυπη μετατροπή όσων έκανε η Αθηναϊκή πολιτεία στην σπαρτιατική, στο νησί της Σφακτηρίας.

Μόλις ο ναυτικός αποκλεισμός επιτύχει και μετά από μερικές μέρες, Έλληνες Υποβρύχιοι Καταστροφείς θα επιβούν επί της νήσου για την διάσωση των αμάχων και την ανακατάληψη της  Νήσου.

Προς επίρρωσιν της ανωτέρω ανάλυσης, προσφάτως παρουσιάστηκε χάρτης από το τουρκικό λιμενικό, ο οποίος καταδεικνύει ως χώρο έρευνας και διάσωσης το μισό Αιγαίο πέλαγος, ταυτιζόμενος με το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας».

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, και είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουν ότι χρειαστεί για την διασφάλιση της ελληνικής κυριαρχίας σε όλη την επικράτεια.

Παράλληλα κάνουμε έκκληση στην φοβική ελληνική κυβέρνηση πρώτον να επιδείξει αποφασιστικότητα στην κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα και δεύτερον να επιτρέψουν στις Ένοπλες Δυνάμεις μας να εγγυηθούν των ασφάλεια και την ευημερία του Ελληνικού έθνους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την προειδοποιούμε δε, πως το ελληνικό έθνος ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ την παραχώρηση ούτε σπιθαμής πατρώας γης στον προαιώνιο εχθρό του.