Καθημερινά αποδεικνύεται ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μια καταστροφική κυβέρνηση! Ίσως δεν θα χρειαστεί ποτέ ο ιστορικός του μέλλοντος, προκειμένου να καταγράψει ως την χειρότερη κυβέρνηση – τουλάχιστον της Μεταπολίτευσης – την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Μια ΝΔ που τον Ιούλιο του 2019 ο ελληνικός λαός ψήφισε και της έδωσε αυτοδυναμία – μετά από 10 χρόνια συμμαχικών κυβερνήσεων – προκειμένου να πραγματοποιήσει όσα προεκλογικά υποσχόταν και για να απαλλαγεί από τους γιαλαντζί αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι κατά παράβαση της απόφασης όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, προσέδωσαν εθνική υπόσταση στο κράτος των Σκοπίων με την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”!

Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης και των συνεργατών της…

Έτσι πολλές φορές έχω χαρακτηρίσει κατά το παρελθόν, πως αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη, είναι επικίνδυνη, είναι εμμονική! Διακατέχεται ο Πρωθυπουργός και αρκετά από τα μέλη της κυβέρνησής του, από σύνδρομα εκδικητικότητας προς τον ελληνικό λαό!

Πώς άλλωστε μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός, ότι κατάφερε (ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του) να διχάσει την ελληνική κοινωνία με την άθλια διαχείριση επί δυο χρόνια της υγειονομικής κρίσης;

Επιβάλλοντας τα πιο σκληρά μέτρα από όλες τις χώρες της ΕΕ και ταυτόχρονα με τα χειρότερα αποτελέσματα;

Κατάφεραν οι “άριστοι” της ΝΔ να διαλύσουν ψυχολογικά τους Έλληνες πολίτες με τις συνεχείς αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους, που απορρίπτονταν στην συνέχεια από το ίδιο το αποτέλεσμα!

Ωστόσο, αυτό που δεν θα συγχωρήσει ποτέ σε αυτούς τους “τρομοκράτες” ο ελληνικός λαός, είναι το μπλαζέ ύφος τους που συνόδευε τα φασιστικά μέτρα τους, το ύφος του παντογνώστη, το ύφος των “χιλίων καρδιναλίων”!

Ύφος ειρωνικό, τιμωρητικό! Ένα αυταρχικό ύφος, απόλυτα αντιλαϊκό, αντικοινωνικό, των Άδωνι Γεωργιάδη, Θανάση Πλεύρη, πρωτίστως, αλλά και των υγειονομικών συνεργατών της κυβέρνησης, όπως οι Νίκος Σύψας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Ματίνα Παγώνη, Σωτήρης Τσιόδρας και οι “κυβερνητικοί” δημοσιογράφοι Νίκος Χατζηνικολάου, Νίκος Ευαγγελάτος, Δημήτρης Οικονόμου κ.α.

Αυτό το πολιτικό Σύστημα, ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη, που αυτό το ληστρικό κράτος δεν ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας! Που αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δυο χρόνια υγειονομικής κρίσης, ελάχιστα έχει κάνει προκειμένου να αυξηθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία!

Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που αυτή η κυβέρνηση πήρε τα πιο σκληρά μέτρα στην Ευρώπη, επειδή, λόγω έλλειψης ΜΕΘ τους δημιουργείτο ο πανικός πως θα σκάσει το ΕΣΥ! Αντίθετα από άλλα Ευρωπαϊκά κράτη που είχαν υπεράριθμες ΜΕΘ!

Αδίστακτη κυβέρνηση κατά ανεμβολίαστων…

Όμως αυτή η κυβέρνηση επέβαλλε αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε υγειονομικούς και συνταξιούχους! Αφαιρώντας τους το δικαίωμα επιλογής τους σε μια ιατρική πράξη!

Αυτή η κυβέρνηση με τον πλέον απολυταρχικό τρόπο και παρά τις τρομερές ελλείψεις που παρουσίαζαν τα νοσοκομεία μας, αφού πολλοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έφυγαν από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, αποφάσισε απόλυτα φασιστικά να θέσει σε αναστολή εργασίας όσους δεν αποδέχτηκαν τον κυβερνητικό εκβιασμό και αρνούνταν να εμβολιαστούν!

Έτσι από την 1η Σεπτεμβρίου 2021, επτά χιλιάδες ανεμβολίαστοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας!

Με την ΠΟΕΔΗΝ από την πρώτη στιγμή να κάνει λόγο για δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργήθηκαν στα νοσοκομεία από τις αναστολές και έχουν φέρει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία τους!

Που ως αποτέλεσμα είχε πολλούς θανάτους συμπολιτών μας, οι οποίοι ελλείψει ΜΕΘ “έφυγαν” στους διαδρόμους των νοσοκομείων!

Με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο να κάνει πολύ σοβαρή καταγγελία, για τριτοκοσμικές εικόνες που επικρατούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αλλά και ότι οι θάνατοι ασθενών εκτός ΜΕΘ, εν μέσω πανδημίας, έφτασαν τις 17.500!

Αλλά η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και προχθές δια του Υπουργού  Υγείας Θάνου Πλεύρη, παράτεινε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των εργαζομένων στο ΕΣΥ!

Παρ΄ ότι όμως ο υπερφίαλος Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, υποσχόταν όταν αναλάμβανε το Υπουργείο Υγείας, πως:

«Θα διαχειριστούμε όλα τα θέματα και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα λειτουργίας. Ο Νόμος εφαρμόζεται και εφαρμοστεί…», εν τούτοις έχει αποτύχει οικτρά στη διαχείριση των προβλημάτων Covid-19, ενώ αντίθετα παραμένει εξόχως εμμονικός και απάνθρωπος στην εξοντωτική κυβερνητική απόφαση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και τις οικογένειές τους! Συνθλίβοντας τις ζωές τους προς ικανοποίηση ενός “παιδικού γινατιού”!

Αλλά στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2021 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας ανακοίνωνε:

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου, επαναλαμβάνω 16 Ιανουαρίου, να έχουν κλείσει το ραντεβού τους να κάνουν την πρώτη δόση. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι. Διαφορετικά, κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Και με νόμο τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μας»!

Όταν άκουσαν τις παραπάνω εκβιαστικές απειλές του Πρωθυπουργού, κάποιοι συνταξιούχοι αναγκάστηκαν να εμβολιαστούν, όχι όμως η μεγαλύτερη μερίδα αυτών!

Ωστόσο, λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν, πως ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του θα υλοποιούσαν την απειλή του πρόστιμου των 100 ευρώ! Εναντίον ανθρώπων που επί δεκαετίες εργάζονταν και συντηρούσαν το ΙΚΑ και την ελληνική οικονομία! Των οποίων τις συντάξεις περιέκοψε στο μισό το ληστρικό κράτος των πολιτικών απατεώνων, που εφάρμοσαν την οικονομική πολιτική των Μνημονίων! Επιβολή προστίμου 100 ευρώ στους απόμαχους της εργασίας, στα “περήφανα γηρατειά”, για να ικανοποιηθούν οικονομικά οι φίλοι φαρμακέμποροι του Πρωθυπουργού!

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση αυτή είναι αδίστακτη και εφάρμοσε την είσπραξη του 100ευρου από τους ανεμβολίαστους απόμαχους της εργασίας!

Η ακρίβεια τσακίζει την κυβέρνηση…

Μπορεί ο υπερφίαλος τηλεπωλητής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, να φοράει κομματικές παρωπίδες και να μην βλέπει που έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό η επικίνδυνη και πλέον ανίκανη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όμως άλλα λέει η ωμή πραγματικότητα! Πραγματικότητα που δεν παραδέχονται οι κακοί μάγοι της κυβέρνησης!

Ο πολίτης ωστόσο πηγαίνοντας στο βενζινάδικο να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του, παθαίνει σοκ με την τιμή της βενζίνης να έχει σκαρφαλώσει στα δυο+ ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα και να έχει ξεπεράσει τα δυο ευρώ σε μικρότερες πόλεις και τα νησιά μας!

Επίσης ο καταναλωτής – πολίτης για να πάρει πετρέλαιο θέρμανσης και να ζεσταθεί τις παγωμένες ημέρες του Χειμώνα, το πληρώνει χρυσάφι, με τις τιμές να έχουν υπερδιπλασιαστεί από την ίδια εποχή το 2021!

Τα ίδια όμως συμβαίνουν και με το πετρέλαιο, έχοντας την τρίτη ακριβότερη βενζίνη της Ευρώπης!

Αλλά και στα τρόφιμα πρώτης ανάγκης τα ίδια συμβαίνουν. Οι καταναλωτές παθαίνουν σοκ καθημερινώς, αφού στα πολυκαταστήματα το κάθε προϊόν “τσιμπάει” κάθε ημέρα 5, 10, ακόμη και 20 λεπτά του ευρώ! Καθιστώντας το καλάθι της νοικοκυράς όλο και λιγότερο σε βάρος!

Με μια κυβέρνηση να παρακολουθεί, ανίκανη, ανήμπορη να τιθασεύσει την ακρίβεια! Με τον ελληνικό λαό να φωνάζει: “Άντε στα τσακίδια”, και ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του να μην ακούν, να κάνουν πως δεν ακούν!

“Πηνελόπη” ο Νίκος Ανδρουλάκης των “μνηστήρων” Μητσοτάκη και Τσίπρα…

Όλα τα παραπάνω, συνυπολογίζοντας και την παντελή έλλειψη αντιμετώπισης των πυρκαγιών, των πλημμυρών, του χιονιά του Ιανουαρίου, έχουν δημιουργήσει κυβερνητική ταραχή, που δυστυχώς γι΄ αυτούς αδυνατούν πλέον να κρύψουν και τα φιλοκυβερνητικά Μέσα των λιστών Πέτσα!

Όλες οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν τη ραγδαία πτώση των ποσοστών της ΝΔ και πλέον είναι άπιαστο όνειρο η εκ νέου αυτοδυναμία της ΝΔ κατά της προσεχείς εκλογές!

Ωστόσο η αλήθεια είναι ακόμη πιο σκληρή από αυτήν που εμφανίζουν οι δημοσκοπικές εταιρείες των Συστημικών Μέσων!

Η ΝΔ μπορεί να βιώσει ακόμη πιο χαμηλά εκλογικά ποσοστά από αυτά της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά το 2012!

Αυτήν την πράξη αλήθειας την αντιλαμβάνονται και στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτε ουσιαστικό για να προσπεράσουν τη ΝΔ της συνεχούς πτώσεως! Γιατί είναι ίδιοι με τη ΝΔ και ο ελληνικός λαός το έχει πλέον αντιληφθεί!

Έτσι το μόνο που τους έμενε, ήταν ένα στενό μαρκάρισμα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Νίκο Ανδρουλάκη για μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ!

Μια προοπτική, διόλου απίθανη! Που θα αφήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα κρύα του λουτρού! Μια προοπτική που θα γλυτώσει τον Τόπο από τριπλές εκλογές (στο δρόμο που χάραξε το 1990 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης) που είναι ο διακαής πόθος του Πρωθυπουργού!

Το τελευταίο όμως διάστημα κι από τη στιγμή που η οργή του λαού φουντώνει κατά της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, στο κυβερνητικό στρατόπεδο προσπαθούν να κατεβάσουν από το άρμα της αλαζονείας τον Πρωθυπουργό και να το πείσουν να πλησιάσει τον Νίκο Ανδρουλάκη, από τη στιγμή μάλιστα που στις τελευταίες Συστημικές δημοσκοπήσεις το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει μικρή πτώση! Άρα βρίσκεται σε προφανή αδυναμία!

Φαίνεται έτσι να έπεισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως πρέπει να αλλάξει στρατηγική κατεύθυνση! Τούτο τουλάχιστον διαφάνηκε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του “Οικονομικού Ταχυδρόμου”, όπου ο Πρωθυπουργός σημείωσε ιδιαίτερα ότι η αυτοδυναμία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά η πολιτική σταθερότητα!

Τα παραπάνω σηματοδοτούν πλέον την πρωθυπουργική εγκατάλειψη μιας νέας αυτοδυναμίας!

Αλλά ο Πρωθυπουργός έβγαλε και άλλη είδηση, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός είναι εκείνος που θα αποφασίσει αν μετά τις εκλογές η Πατρίδα μας θα κυβερνηθεί από ένα ή περισσότερα κόμματα!

Δηλαδή αναγνωρίζει εμμέσως πλην σαφώς τα χαμηλά ποσοστά του κόμματός του, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι “βλέπει” στον ορίζοντα μια κυβέρνηση τριών κομμάτων!

Βέβαια για την ώρα – και καλά κάνει – ο Νίκος Ανδρουλάκης κρατάει στάση αναμονής, άσχετα αν δηλώνει αρνητικός σε σενάριο συγκυβέρνησης! Στοχεύοντας στη διατήρηση των σημερινών δημοσκοπικών αποτελεσμάτων!

Όμως η Πηνελόπη μία ήταν! Έτσι ο Νίκος Ανδρουλάκης δύσκολα θα αρνηθεί την μετεκλογική συνεργασία, όταν μάλιστα είναι “παιδί του πολιτικού σωλήνα” που διαφεντεύει την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες!

Και ασφαλώς εννοώ τον Αμερικανό-Γερμανικό παράγοντα!

Δυνατό χαρτί της ΝΔ ο Ανδρέας Λοβέρδος…

Αυτά είναι κατά νου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει στην φαρέτρα του ένα “δηλητηριώδες βέλος” που ακούει στο όνομα Ανδρέας Λοβέρδος! Ο οποίος είναι σίγουρο, πως όχι μόνο θα πιέσει τον Νίκο Ανδρουλάκη για συγκυβέρνηση ΝΔ – ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, αλλά και την εκλογική βάση του Κινήματος, το συντηρητικό της μέρος – τουλάχιστον – που επιζητάει την πολιτική σταθερότητα της χώρας! Και όπου υπάρχουν “ζιζάνια”, είναι γνωστόν πως υπάρχει αλλοίωση προϊόντων!

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει, πως η Εξουσία αλλοιώνει χαρακτήρες! Γνωρίζει, ότι αρκετοί από τους πρωτοκλασάτους του Κινήματος σε περίπτωση συγκυβέρνησης θα γίνουν Υπουργοί και με τίποτε δεν θα ήθελαν να απεμπολήσουν αυτήν την ευκαιρία, αυτήν την πρόκληση! Από τη στιγμή που γνωρίζουμε όλοι, ότι η μωροφιλοδοξία τους ξεπερνά το όποιο ψήγμα ιδεολογικής ταυτότητας!

Στη ΝΔ ουσιαστικά φοβούνται τον απρόβλεπτο παράγοντα…

Όμως το σίγουρο είναι ότι η ΝΔ στις προσεχείς εκλογές θα έχει αντίπαλό της την δεξιά της!

Ήδη βρίσκονται απέναντί της ο πρώην Ευρωβουλευτής της Γιώργος Κύρτσος και ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ και σήμερα ανεξάρτητος Κωνσταντίνος Μπογδάνος! Ο οποίος θα ηγηθεί κομματικού συνδυασμού με πρόσημο ακροδεξιό, αποβλέποντας στο υπερσυντηρητικό ακροατήριο της ΝΔ! Που ενθαρρύνουν τον ανεξάρτητο Βουλευτή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να ηγηθεί ενός τέτοιου κομματικού συνδυασμού!

Αλλά κατά πόσο θα είναι πετυχημένο ένα τέτοιο πολιτικό εγχείρημα, όταν όλοι γνωρίζουν το πού και πώς κινήθηκε κατά το πρόσφατο παρελθόν ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος;

Όταν υπάρχουν θέσεις και απόψεις που δεν αποκλείουν μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ ενός τέτοιου πολιτικού συνδυασμού;

Από τη στιγμή, που και το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου “παλεύει με τα κύματα του ωκεανού”, προσπαθώντας να κρατηθεί στην επιφάνειά του;

Έτσι στη ΝΔ δεν τους τρομάζει κανένα κόμμα Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ή όπως αλλιώς θα λέγεται, αυτής πάντα της πολιτικής εμβέλειας! Δεν τους τρομάζει κανένα κόμμα Φαήλου Κρανιδιώτη και Θάνου Τζήμερου και η όποια πιθανή συνεργασία τους! Έχουν μετρηθεί στην ελληνική κοινωνία και βρέθηκαν ελλιποβαρείς!

Άλλο φοβάται και τρέμει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ!

Φοβούνται τον απρόβλεπτο πολιτικό παράγοντα! Τον πολιτικό παράγοντα εκτός του πολιτικού Συστήματος, ή έστω εκείνου, που δεν διαβρώθηκε από το πολιτικό διεφθαρμένο Σύστημα! Που δεν αλλοτριώθηκε η ιδεολογική του καθαρότητα! Εκείνων που μπορούν και λένε ΟΧΙ στην διεφθαρμένη Εξουσία, που είναι κατά των λαϊκών συμφερόντων, κατά όλων των κοινωνικών ομάδων και τάξεων!

Φοβούνται και τρέμουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ τον Φαίδωνα Βόβολη γιατί είναι εκτός του πολιτικού τους σωλήνα! Επειδή εκφράζει κάτι φρέσκο, κάτι νέο, που παντρεύει την πολιτική υγεία, με την υγιή αγωνιστικότητα!

Φοβούνται και τρέμουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, την πιθανή εμπλοκή στην κεντρική πολιτική σκηνή του Γιάννη Σγουρού!

Μια ηγετική, τίμια, ηθική, αγωνιστική, πολιτική φυσιογνωμία, που πολλές φορές έχω καταθέσει την άποψή μου, όπως ο πρώην Νομάρχης και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός! Ο άνθρωπος που πιστεύω πως θα γινόταν – αν αποφάσιζε την κάθοδό του – ο “σύγχρονος τρομοκράτης” του σάπιου σημερινού πολιτικού Συστήματος, αλλά συνάμα και ο αναμορφωτής της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας!

Υ.Γ.: Αλήθεια, πότε σκέπτονται να αναλάβουν πολιτικές πρωτοβουλίες οι πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαλύσει τελείως το κόμμα που υπηρέτησαν επί δεκαετίες;