ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυξημένες οι τιμές του όζοντος στα βόρεια προάστια

Αυξημένες οι τιμές του όζοντος στα βόρεια προάστια

Υπέρβαση του ορίου έχει καταγραφεί σε Μαρούσι, Λυκόβρυση, Αγία Παρασκευή και Θρακομακεδόνες.

Αν παρά τον καύσωνα, έχετε χρειαστεί να μετακινηθείτε σήμερα, Παρασκευή, στα βόρεια προάστια είτε πεζή είτε με αυτοκίνητο, θα έχετε σίγουρα δει μια «θολούρα» στον ουρανό, θα έχετε αισθανθεί πολύ αποπνικτικά και πιθανόν, το έχετε μετανιώσει που βγήκατε έξω. Το ότι το κλίμα στα βόρεια της Αθήνας είναι λίγο διαφορετικό σήμερα από τις άλλες περιοχές οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υπέρβαση των τιμών του όζοντος.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, καταγράφηκε στις 14.00 υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον στις εξής περιοχές, όπου υπάρχουν σταθμοί μέτρησης:

– στο Μαρούσι στα 182μg/m3

– στη Λυκόβρυση στα 195μg/m3

– στην Αγία Παρασκευή στα 191μg/m3 και

– στους Θρακομακεδόνες στα 203μg/m3

Υπενθυμίζουμε ότι το όριο συναγερμού είναι στα 240μg/m3.

Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Υγείας συστήνει: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναμένεται η μείωση των τιμών όζοντος αργά το απόγευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.