ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

H σπάνια στιγμή που θαλάσσιο λιοντάρι… σκοτώνει έναν καρχαρία (βίντεο)

H σπάνια στιγμή που θαλάσσιο λιοντάρι… σκοτώνει έναν καρχαρία (βίντεο)

Με ένα εντελώς ασυνήθιστο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι κάποιοι παρατηρητές φαλαινών την Τετάρτη στη Νότια Καλιφόρνια, όταν προς μεγάλη τους έκπληξη παρακολούθησαν τη μάχη ανάμεσα σε έναν καρχαρία κι ένα θαλάσσιο λιοντάρι.   Η έκπληξη δεν ήρθε από αυτή καθαυτή τη μάχη των δύο ζώων, καθώς φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη φύση, αλλά από την εναλλαγή στους ρόλους, με τον κυνηγό στην προκειμένη περίπτωση να γίνεται το θήραμα και το συνήθως «θύμα» να γίνεται τελικά ο θηρευτής.

  “Δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου τέτοιο πράγμα”, είπε ο Slater Moore, που ωστόσο μαρτυρά στην Daily News ότι στη συνέχεια βίωσαν την ίδια κατάσταση τουλάχιστον άλλες πέντε φορές, καθώς είδαν κι άλλους θαλάσσιους λέοντες να επιτίθενται σε αντίστοιχο αριθμό από καρχαρίες.  

    Αν και όλοι θα περίμεναν πως ο καρχαρίας θα ήταν αυτός που θα έβγαινε νικητής, ωστόσο στο σπάνιο ντοκουμέντο που κατέγραψε ο φωτογράφος Slater Moore που επέβαινε στο πλοίο, το θαλάσσιο λιοντάρι είναι αυτό που επιτίθεται και τελικά κατασπαράζει τον καρχαρία.  

      Ο καρχαρίας, ανήκε στο γένος Αλωπία ή αλλιώς «αλεποκαρχαρίας», o συγκεκριμένος ήταν μάλλον νεαρός σε ηλικία, αλλά μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 4.5 μέτρα. Θεωρείται από τους πιο ενεργούς θηρευτές με χαρακτηριστικό γνώρισμα την ουρά του, την οποία χρησιμοποιεί ως όπλο για να ζαλίζει το θήραμα.   Δείτε το βίντεο που τράβηξε με drone από ψηλά ο φωτογράφος: 

SEA-Lion vs Thresher Shark! Rare Footage! Fresh Kills!

Super Rare Footage of Three Sea-lions Taking Down Three Different Thresher Sharks!!!! 1 mile from Newport harbor !!!!www.newportwhales.com *Davey’s Locker Sportfishing & Whale WatchingVideo: Slater Moore Photography

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Posted by Slater Moore Photography on Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.