ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Άγριος κάστορας εμφανίστηκε μετά από 400 χρόνια στην Ουαλία (βίντεο)

Οι άγριοι κάστορες, ζούσαν κάποτε ελεύθεροι σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία

Άγριος κάστορας εμφανίστηκε μετά από 400 χρόνια στην Ουαλία (βίντεο)

Τον ένοχο για τα δέντρα του κήπου τους που εξαφανίζοντας εντόπισε ένα ζευγάρι.

Τo ζευγάρι για να πετύχει το σκοπό του τοποθέτησε μία κάμερα που «έδειξε» τον ένοχο, ο οποίος δεν ήταν άλλος από έναν άγριο κάστορα.

Οι ειδικοί όμως της άγριας ζωής έχουν προβληματιστεί από την εν λόγω ανακάλυψη, αφού ο πληθυσμός των άγριων καστόρων της Ουαλίας είναι επί σειρά ετών ουσιαστικά ανύπαρκτος, με μόνο έναν μικρό αριθμό τους να κατοικεί σε αποικίες χιλιόμετρα μακριά.

Περίπου δύο εβδομάδες μετά την πρώτη παρατήρηση ότι τα δέντρα που είχε φυτέψει στον κήπο του εξαφανίζονταν, το ζευγάρι τοποθέτησε μία κάμερα που απαθανάτισε τον ένοχο.

Ο άγριος κάστορας καταγράφηκε να κολυμπά στη λίμνη τους και να τρώει τα δέντρα τους.

Ο ένοχος, τον οποίο βάφτισε ως «Αντονι» το ζευγάρι, έχει γίνει «παχύς σαν γουρούνι» το οποίο φαίνεται πως είναι λογικό μιας και περνά τις νύχτες του μασουλώντας κορμούς δέντρων.

Οι άγριοι κάστορες, ζούσαν κάποτε ελεύθεροι σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία, μέχρι που οι άνθρωποι τον 16ο αιώνα τους κυνήγησαν με αποτέλεσμα να απειλούνται με εξαφάνιση για τη γούνα, το κρέας και το λάδι που πηγάζει από τους αρωματικούς αδένες τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.