ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φιλιππίνες: Μετέτρεψαν τα πλαστικά σκουπίδια σε… τουλίπες (φώτο-βίντεο)

Φιλιππίνες: Μετέτρεψαν τα πλαστικά σκουπίδια σε… τουλίπες (φώτο-βίντεο)

Μια πόλη στις νότιες Φιλιππίνες μετέτρεψε τα πεταμένα πλαστικά μπουκάλια σε λουλούδια για να δημιουργήσει έναν κήπο από χιλιάδες πολύχρωμες τουλίπες, προσελκύοντας τα βλέμματα των επισκεπτών.

Ο κήπος από τουλίπες, που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, δημιουργήθηκε από 26.877 μπουκάλια που συγκεντρώθηκαν από 45 χωριά γύρω από την πόλη Λαμιτάν στο Μπασιλάν, μια νησιωτική επαρχία στο νοτιοδυτικό άκρο του αρχιπελάγους.

Τα πλαστικά μπουκάλια κόπηκαν σε σχήμα τουλίπας και βάφτηκαν κόκκινα, κίτρινα, ροζ και μπλε, ενώ άλλα ενώθηκαν με άμμο και τσιμέντο και χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία μονοπατιών στον κήπο αυτό.

Οι Φιλιππίνες ρίχνουν μεγάλο μέρος των πλαστικών τους στον ωκεανό, ενώ ανακυκλώνουν μικρό μέρος των απορριμμάτων τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.