ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια: Αράχωβα και Παρνασσός «ντύθηκαν» στα λευκά (φώτο)

Χιονοθύελλα προβλέπεται στο Φαλακρό, στη Λαϊλιά, στο Βελούχι και στο Χελμό

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια: Αράχωβα και Παρνασσός «ντύθηκαν» στα λευκά (φώτο)

Για πρώτη φορά φέτος, «ντύθηκαν» στα λευκά πολλές ορεινές περιοχές της χώρας, με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν σε Αράχωβα, Βασιλίτσα, Ελατοχώρι και Καϊμακτσαλάν.

Έτσι, οι λάτρεις των χειμερινών σπορ έχουν αρχίσει ήδη να προγραμματίζουν τις εκδρομές τους, προκειμένου να κάνουν σκι και σνόουμπορντ τις επόμενες μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χιονοθύελλα προβλέπεται στο Φαλακρό, στη Λαϊλιά, στο Βελούχι και στο Χελμό.

Να σημειωθεί πως μέχρι το βράδυ, προβλέπονται ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών

Πότε θα έχουμε έντονα φαινόμενα

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr έντονα φαινόμενα και σημαντικές ποσότητες βροχόπτωσης αναμένονται κατά τη διάρκεια της Τρίτης σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ τοπικά θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη.

Την ίδια στιγμή, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά (πάνω από τα 1000-1100 μέτρα σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 1400-1500 μέτρα στα υπόλοιπα).

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία έως το βράδυ

Α. Σήμερα Τρίτη

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται :

α) μέχρι και το μεσημέρι στην Ήπειρο,

β) μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο,

γ) μέχρι και τις βραδινές ώρες στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου

δ) από τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα

ε) πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

2. Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 8 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 8 με 9 και στο κεντρικό και το βορειοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι και το μεσημέρι έως 10 μποφόρ.

3. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Β. Την Τετάρτη

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι.

β) Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Για σήμερα, προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Τα ισχυρά φαινόμενα, όπως αναφέρεται, το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.