ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό είναι το πουλί που μπορεί να γυρίσει τον κόσμο χωρίς να προσγειωθεί (βίντεο)

Αυτό είναι το πουλί που μπορεί να γυρίσει τον κόσμο χωρίς να προσγειωθεί (βίντεο)

Τα πτηνά είναι τα ζηλεύουμε. Γιατί μπορούν να πετούν και να βλέπουν τον κόσμο από ψηλά. Όμως η ζωή τους δεν είναι τόσο εύκολη. Το κολίμπρι πρέπει να τρώει 6 φορές την ώρα, αλλιώς θα πεθάνει, αφού οι κινήσει που κάνει με τα φτερά του φτάνουν τουλάχιστον τις 50 το λεπτό.

Το Άλμπατρος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 16 χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς να προσγειωθεί. Μπορεί να γυρίσει δηλαδή να γυρίσει σχεδόν την μισή γη με μια απογείωση. Μπορεί επίσης να διανύσει περίπου 1.000 χιλιόμετρα την ημέρα, χωρίς να κουνάει τα φτερά του. Το άνοιγμα των φτερών στα μεγαλύτερα Άλμπατρος, μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 340 εκατοστά και λόγω του μεγέθους τους μπορούν να χρησιμοποιούν δυο τεχνικές ώστε να έχουν ένα πιο ξεκούραστο ταξίδι, χωρίς να φτερουγίζουν συνεχώς. Την δυναμική πτήση και την πτήση με κλίση.

Ανήκουν στην οικογένεια Diomedeidae και είναι μεγάλα θαλασσοπούλια. Τα συναντάς συνήθως στο νότιο ημισφαίριο, ενώ ζουν και στον Βόρειο Ειρηνικό. Είναι αποικιακά πουλιά και τρέφονται με καλαμάρια ή ψάρια, τα οποία τα βρίσκουν είτε νεκρά, είτε βουτώντας στο νερό. Γεννάνε μόλις ένα αβγό και το ζευγάρωμα τους είναι για όλη τους τη ζωή. Η ταχύτητά τους στον αέρα μπορεί να ξεπεράσει τα 80 χλμ./ώρα.

Τα Άλμπατρος αποτέλεσαν και αποτελούν έμπνευση για την αεροναυπηγική, όχι μόνο για τον τρόπο πετάγματος αλλά και για την αντοχή τους. Τα περισσότερα είδη φτάνουν μέχρι και τα 50 χρόνια ζωής. Σε αυτά τα χρόνια, όπως αναφέρει το national Geographic, μπορεί να έχει πετάξει συνολικά σχεδόν 6 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε όλη του τη ζωή. Δυστυχώς όμως, τα Άλμπατρος βρίσκεται υπο εξαφάνιση, λόγω της υπεραλιείας. Οι πτήσεις τους δεν θα πρέπει ποτέ να τελιώσουν…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.