ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πύρινη κόλαση στη Μάνη: Ελικόπτερα και αεροσκάφη δίνουν μάχη με τις φλόγες – Έσπασε στα δυο το μέτωπο

Πύρινη κόλαση στη Μάνη: Ελικόπτερα και αεροσκάφη δίνουν μάχη με τις φλόγες – Έσπασε στα δυο το μέτωπο

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα σε δασική περιοχή στη Λαγκάδια στην Ανατολική Μάνη, η οποία κινείται σε δύο μέτωπα. Αν και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, έχουν εκκενωθεί οικισμοί.

Για καθαρά προληπτικούς λόγους και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των οικισμών Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με δικά τους μέσα, ενώ έχει διακοπεί η οδική επικοινωνία Αρεόπολης- Γυθείου λόγω της απειλητικής φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή Δρακουλιάνικα, ανάμεσα στο Γύθειο και την Αρεόπολη. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Το απόγευμα εκκενώθηκαν προληπτικά και το Σκαμνάκι και το Νεοχώρι, ύστερα από αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων.

To tweet της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στη Μάνη:

Δείτε βίντεο:

Στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με 54 πυροσβέστες και 24 οχήματα, ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 19 άτομα, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Το έργο κατάσβεσης συνδράμουν και μέσα πυρόσβεσης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην περιοχή προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Εκτός των άλλων υπάρχουν φόβοι και για μεγάλη οικολογική καταστροφή, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλές ελιές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.